vraagtekens

Dag forum    

Hoe onze kinderwens in vervulling wordt gebracht:  

In augustus 2011 geven mijn man en ik elkaar het jawoord, bij deze ook de start om samen een gezinnetje te beginnen..   Mijn man heeft als kind kanker gehad en heeft toen een aantal zware behandelingen gehad. Gaande van chemo, tot stralingen en terugplaatsen van eigen gekuist beenmerg (ongeveer 27 jaar geleden). Toen onze kinderwens groot werd in november 2011 besloten wij om ons beiden te laten testen. Dit was aangeraden om de erfelijkheid van de ziekte uit te stellen (zijn zus heeft het ook gehad). Onze genen waren ok, dus dan kwam de sperma controle. Uitslag op 24 December 2011: Negatief, Geen enkele spermatozoïde te vinden in het sperma. Onze wereld stortte toen helemaal in.. we hadden schrik dat het inderdaad niet veel zou zijn of van slechte kwaliteit.. maar helemaal niets dat hadden we nooit verwacht. Mijn man gebruikte een testosteronzalf (omdat zijn testosterongehalte te laag was in zijn bloed). Dus de dokter zei, misschien heeft dit invloed op het kleine beetje dat er is. Stop er 3 - 5 maand mee en laat dan opnieuw een staal controleren. Toen dachten we van: we gaan gewoon direct bellen naar een fertiliteitsziekenhuis. dan zijn we zeker hoe alles verloopt, en zijn we ook direct op de juiste plaats. Afspraak was midden januari 2012. Daar opnieuw staal laten onderzoeken, helaas ook negatief. na 4 maand wachten opnieuw staal, ook negatief. Dan werd er besloten om een TESE operatie te laten uitvoeren: 11 juni: uitslag negatief.  
Op die dag was al onze hoop op een kindje van ons twee weg.. We hebben een erg moeilijke periode gehad.. niet tussen ons twee maar wel emotioneel teleurgesteld in alles. Wij hebben dan besloten om niet voor adoptie te kiezen maar wel eerst voor KID. Donor behandeling. Voordat we aan deze behandeling mochten beginnen moesten we hier een paar maand over nadenken en langsgaan bij de psychologe. Deze keurde onze behandeling in augustus 2012 goed. tweede helft van augustus langsgegaan bij gynaecologe: alles goedgekeurd, dan nog afspraak met counselor.. deze vertelt hoe alles in zijn werk gaat en vraagt de specificaties van je man op,... Deze vertelde ons dan dat de wachttijd nog eens 8 maand bedraagt in Jette.. Nog eens een klop op ons hoofd, we hadden wel een wachttijd verwacht, maar zeker geen 8 maand.  

Op 19 maart 2013: kregen we een email met de vermelding dat er een match gevonden was en dat we met de behandeling mochten starten. Wat een geluk: net dag 1 van mijn cyclus.. het nieuws kon op geen beter moment komen! terug hoop!!    

Vruchtbaarheidsbehandeling:  
Nu dus 1ste IUI ronde: 5 dagen Clomid van dag 3 tot dag 7
Dag 11: eerste follikelmeting: 2 follikels van 10mm, geen dominante follikel aanwezig
Dag 15 nieuwe follikelmeting: niets te zien, alle follikels minder dan 10mm, toch positieve stijging in bloedwaarden.
Dag 17: follikelmeting en bloedafname: 1 follikel van 11mm, opnieuw starten met clomid op dag 18 tot en met dag 21.
Nu wel 1 x 50mg smorgens en 1 x 50 mg savonds..Op dag 22: nieuwe follikelmeting en bloedname => eindelijk twee eitjes. 1 van19 mm en 1 van 17m.
Vanavond pregnyl zetten om 0u15.
Dag 24: inseminatie!!!!!! om 12.15.. :-):-):-) nu afwachten, 26/4 uitslag bloed. . Twee urinetesten negatief.. hopelijk bloedtest positief.. en helaas, u bent niet zwanger.. nu wachten op maandstonden en starten met ronde 2    

Ronde 2 IUI: Dag drie dus bloedafname en dan telefoontje dat ik mocht starten met Clomid X2 per dag voor 5 dagen. Op maandag 6 mei echo en bloedprik... Er is follikel van 18 mm dus savonds pregnyl spuit en dan 8 mei inseminatie.. wel spannend en allemaal zo snel nu.. we cross our fingers!!!K het is dus niet gelukt.. vandaag 23 mei: maandstonden.. exact op dag 28.    

Ronde 3: dag drie bloedprik.. waarden ok.. dus cyste weg.. opnieuw 2x clomid tot dag 7.
Dag 11 echo: geen rijpe follikels en cyste van 30 mm.. bloedwaarde positief dus dag 12 opnieuw bloedname. Deze uitslag gaf daling oestrogenen weer dus geen goede follikel deze maand. Bijstimuleren mag niet door cyste. Gevolg wachten tot nieuwe cyclus. Dus trieste periode.. Vandaag 10.06.2013 slechte dag.. veel zin in gewoon wenen.. heb eigenlijk ook geen zin om buiten te komen.. maja zal wel weer overgaan zekers.. khoop snel op maandstonden.. 17 juni heb ik afspraak bij dokter: hoe moet het allemaal verder..
Afspraak bij dokter liep wat chaotisch, maar wel duidelijk. Ik heb moeilijke hormonencyclus, maar we komen er wel zei hij.. Nog 1 keer IUI met clomid proberen en dan overstappen op menopur. Dan nog eens IUI en als het dan nog niet gelukt is, gaan we over op IVF/ICSI. Wel spannend allemaal.. Cystes kan volgens de dokter geen kwaad, is maar blaasje met vocht zei hij! Verder ja ben ik nog jong he volgens hem.. maar in mijn ogen oudg om eindleijk ons wondertje te hebben. Nu dus wachten op maandstonden.Vandaag 1 juli! cyclus van ronde 3 nog steeds niet gedaan. Nog steeds geen maandstonden. Bloed laten nemen en ik moet maandstonden opwekken met pilletjes. Ben beetje down.. het wil precies maar niet lukken.. Na een week die pilletjes te nemen moest ik opnieuw naar ziekenhuis voor bloed en echo. waarom echo weet ik niet want ik verwacht maandstonden. Nu 6 juli echo zonder zenuwen en verwachtingen: mevrouw u heeft follikel van 15 mm en van 19 mm. naar gelang uw bloedwaarden vanavond pregnyl.. ikke euh meen je da nu? en zij zo van ja hoor. om 18.05 telefoon, mevrouw u mag vanavond om half twaalf pregnyl spuit zetten en maandag 8 juli langskomen voor inseminatie om half twaalf! Spannend, ineens zo plots, ineens zo snel! man man man... Cross our fingers!!!!! inseminatie dus op dag 47 van mijn cyclus! Zo het was pijnlijke inseminiate.. pff die madame kende er precies niet teveel van.. hopelijk heeft het toch gewerkt. heb wel 3 dagen bloedverlies gehad én hevige buikkrampen.. pff. nu afwachten.. NOD: 22 juli..Helaas bloedverlies op 23 juli 2013.. Poging drie is dus officieel ook niet gelukt.. pff.. was heftige cyclus..Moet nu wrs donderdag starten met menopur spuitjes.. zelf zetten.. ai ai.. wish me luck!!   tijdens deze cyclus ook mijn peter verloren! uiteindelijk was het ook biochemische zwangerschap, heb behoorlijk afgezien van die miskraam daardoor.. de waardes waren zo laag dat men mij niet gezegd had dat er wel een zwangerschap geweest was.. maar bebie was wel totaal in paniek bij die krampen en die propverlies in het toilet!   (zie verder)

Ronde 4: Begin maandstonden 23 juli, hoef geen nieuwe bloedtest te doen want heb maandag nog maar 1 laten nemen. Bloedwaarden waren ok.. Heb dinsdag zeer pijnlijke dag gehad. had precies weeën niet normaal stekende pijn en zweten.. heb enorme grote slijmprop/bloedklonter verloren bijna de grootte van een ei.. pijn nadien veel beter.. wel precies opgeblazen ballon ingeslikt.. enfin.. weer starten vanaf nul..
Op dag drie: 25.07.2013: eerste keer menopur spuit zetten.. 75 eenheden.. vind ik eigenlijk weinig.. dokter had gezegd dat ik 1,5 zou moeten nemen om te beginnen.. blijkbaar willen ze rustig afwachten hoe ik er op reageer zkrs.. tzal gene vette zijn, want op 1 pilletje clomid reageerde ik ook niet.. alle ja we zullen wel zien he. Ja ja het is goed gelukt om ze zelf te zetten! dankzij beetje hulp van de familie hihihi maar ze zit erin en geen blauwe plek.. Volgende dinsdag 30.07 eerste echo.. en bloedname.. hopelijk reageer ik toch al wat op die menopur!! morgen dus Echo en BN.. ben benieuwd.. ik denk wel dat ik reageer op de medicatie.. ben wel wat misselijk, heb zeurende hoofdpijn en steken in onderbuik aja en een dikke buik.. voor de rest alles ok ze :).. Bon die bijwerkingen zijn verdwenen na een aantal dagen dus voelde me toch wel goed hierbij. Eerste echo was dus maar 2 kleien follikels te zien van 11 mm dus ik heb moeten bijstimuleren tot dag 9 en dan dag 10 opnieuw bloed en echo, dan was er 1 follikel van 16 mm, dus nog eens menopur spuiten en op vrijdag dan dag 11 pregnyl plaatsen. Zondag ochtend inseminatie nr 4. 04.08: zeer goede inseminatie, direct juiste katheter en direct op de juiste plaats.. deed bijna geen pijn en heb maar beetje bloedverlies gehad. ik moest nadien dan ook niet plassen zoals ik anders altijd moet! dus was wel eens geruststellend. nu hopen op een geslaagde poging.. ik zou echt wel niet graag met ivf beginnen.. dus nu weer vingers kruisen tot 19-08.. ok ok.. pff op 16.08.2013 heb ik al een negatieve zwangerschapstest.. het zal dus weer niet gelukt zijn.. morgen nog bloedname en dan weten we het weer definitief.. inderdaad: sorry mevrouw niet zwanger. u kan onmiddellijk stopen met utro en van zodra u uw maandstonden krijgt starten met de pil..   pff mijn wereld stond gelijk weer eens stil.. gelukkig beetje voorbereid door de test van vrijdag maar toch hoop je nog beetje he.. Na wat babbelen met het ventje en het wenen dachten we van mss toch nog eens met iui proberen.. dus mailtje gestuurd naar crg.. nadat ik hopeloos in wacht gestaan heb.. ik vroeg wat we nu moeten doen of 5de iui wel goed was om te doen zonder dat er echt onderzoeken werden gedaan?! ik kreeg telefoon terug: volgende week woensdag 28/08 HSG onderzoek laten doen op de dienst radiologie in Jette. Half uur ervoor pijnstiller nemen en dan nog antibiotica tegen infecties.. dan op 2 september hebben we uitslag bij de dokter.. ben er wat nerveus voor.. maja eerst dat weer afwachten zkrs.. ondertussen weinig moed en hoop nog.. ook weinig energie nog..

Zo 2 september, goed gesprek gehad met de dokter.. bloedprop cyclus was dus toch prille zwangerschap maar fout gelopen... er zat hcg in mijn bloedwaarden. Hij vindt de stap naar IVF voor ons minder groot omdat ik al menopur spuiten heb gezet. dus hij stelde voor om toch zeker over te stappen. Dan hebben we beter idee over hoe de kwaliteit van de eicellen is en hoe de embryo's delen. We starten dus rond 15 september met ronde nr 5.     Ronde 5: Zondag ochtend 15/09 Bloedafname: bloedwaarden ok! jippie we mogen starten, eerste 150 eenheden purgeonspuitje gezet.. dit herhalen tot en met donderdag 19 september. 20 september smorgens orgalutran spuiten en dan echo en bloedname. Er waren 15 rechts en 13 links follikels te zien.. maar nog net iets te klein.. zondag opnieuw echo en bloed.. ondertussen iets minder spuiten.. dus 1 dag nog 100 eenheden en dan 75 eenheden.. zondag bleek er al aantal groot genoeg. Toch nog eens 75 eenheden spuiten. En maandag bloedname. Maandag avond pregnyl 5000 eenheden... woensdag pick up.. Spannend eerste keer. . Pick up goed gelopen. 14 eitjes.. nu afwachten hoeveel rijp en hoeveel bevrucht. Ofwel zaterdag tp of maandag. Verder nu wel veel buikpijn.. maja rusten he.. zaterdag nieuws gekregen tp is voor maandag. Dus madame zei da is positief want dan zijn er meerdere goeie. . Vandaag tp gehad van 1 embryo van A kwaliteit wa heel goed is. Er waren er 13 rijp. 11 bevrucht. .nu al twee ingevroren. Rest wordt morgen over beslist.. daar krijg ik brief van. . Nu weer afwachten pfff.. hopelijk 12 okt goed nieuws...Vandaag 7 oktober..pff begin nerveus te worden.. buiten maandstondenpijn voel ik niets.. geen gevoelige nippies, geen gespannen borsten.. het is dus echt wel spannend afwachten naar D day...O help!! Kheb licht bloedverlies op dag 8 na TP.. dat is echt veel te vroeg.. het is echt maar paar druppels.. voel me er zo ellendig door.. verpleegkundige zegt dat ik nog moet afwachten tot het echt heel fel is. anders morgen echo.. Den utrogestan zal het wel tegenhouden he.. kdenk niet dat ik nog echt moet hopen he... Vond ik maar iemand die hetzelfde had en mij moed kan inspreken.. pfff.. helaas game over.. nu verplicht maand rusten.. gelukkig nog 5 in diepvriezer!    

Ronde 6: zo zo iedereen na ff rust nu dus op naar poging nr 6 he.. Dokter was erg opgezet over onze cryotjes.. wel blij dat de kwaliteit ervan super goed is.. nu nog innestelen he.. hopelijk deze week ongesteld zodat ik kan starten met progyova.. duim duim duim..Bon ik ben dus op 11 november nen druppel bloed verloren.. niet om over naar huis te schrijven ma bon bloed was bloed dus ik bloed gaan laten nemen want ik kon op dinsdag niet naar ziekenhuis gaan.. Nu dacht ik van ja die komen snachts wel door.. helaas dinsdag niets meer te zien buiten nog een druppelke bloed rond de middag.. ziekenhuis belde om me te vertellen dat bloedwaarden ok waren en dat ik mocht starten met progynova.. ik ja maar mevrouw maandstonden zijn eigenlijk nog niet echt doorgebroken.. ja dat kan geen kwaad hoor je bloedwaarden zijn ok. U kan vandaag starten.. WOEHOEEE was mijn reactie en achteraf van oei is da wel goed? moet dat oud baarmoederslijmvlies niet weg? maja ze zullen wel weten wat ze doen he.. nu tot 19 november 2 pilletjes nemen en dan 3 pilletjes.. zondag 24 november echo en bloedname.. spannend he.. uitslag echo was goed.. bms was 9.9 mm.. in de namiddag tel van onze dokter die dan zei dat ik vrijdag tp zal hebben als cryo goed zal ontdooien.. maar hij heeft er goed gevoel bij.. alle nu wachten tot vrijdag.. ondertussen ipv 3 x progynova, 2 x  en starten met 3 x utro per dag.. TP op 29/11 erg pijnlijk verlopen.. ik heb zelden zo een baarmoeder krampen gehad als toen.. dokter is zelfs even moeten stoppen zodat baarmoeder even tot rust kon komen.. vanaf nu spannend afwachten..eerste bn: 6/12.. ben heel de week wat ziekjes dus kdenk niet dat het gelukt is.. zkr ook niet met de pijnlijke tp.. 6/12 bn: HCG 74 ?! ja mevrouw dat is goed nieuws hoor..  u moet nu 4 x 2 utro van 200mg nemen en 5 x progynova en zondag opnieuw komen voor bn.. Zondag 8/12 nieuwe bn.. HCG 251.. goed gestegen.. u bent zwanger!!! neee kan ik niet geloven!! doe dan thuis nog maar een testje savonds en inderdaad twee strepen!!! ni te geloven.. maandag 16/12 derde bn.. hopelijk is het dan echt mooi gestegen... me so nervous... zou het dan toch kunnen dat we nu een wondertje gaan hebben?! please blijf bij ons! ok HCG is dus ondertussen gestegen van 251 naar 3150 en nu naar 12000.. ik heb 30/12 eerste echo... man man nog een week wachten om ons engeltje voor de eerste keer te zien.. ik hoop zo dat alles goed is.. Gek dat je dat ondertussen niet kunt controleren he.. maar voel me wel goed misselijk dus mss toch wel goed nieuws dan he.. nog even wachten dus...

30/12 eerste echo gehad!!! ow ow ow wat was ik opslag verliefd!! mooi vruchtzakje.. mooi dooierzakje.. mooi beebje.. en het hartje flikkerde heel mooi!! oef wat een opluchting.. tranen met tuiten!! incl het ventje met traantjes!! nu spannend afwachten op 4 februari voor volgende echo.. dossier in Jette wordt in Januari afgesloten.. HCG staat op 46000 wat goed was zeiden ze.. 20 jan nog eens bloedname.. hopelijk mag ik dan minderen met utro en progynova.. wordt steeds moeilijker om ze op te steken.. 6 januari nog eens gesprek bij de dokter...

6/01 gesprek dokter: verliep super goed.. hij was echt super lief!! hij heeft zelfs gezegd om vlug nog een echo te doen want vorige week ging de printer niet he!! Hij heeft dan ook het geluid eens op gezet!! wat een moment!! wat een traantjes had ik toen ik het hartje hoorde kloppen!! ons beebje deed het goed hoor!! was zelfs al wat groter dan verwacht!!! spannend toch allemaal!!

20/01 nogmaals eens bij de dokter in Jette.. nu echt allerlaatste keer.. nog eens echo gedaan en ja hoor alles perfect inorde met ons beebje..zelfs al wat voor op schema want volgens de grootte van de foetus ben ik 11 weken terwijl ik er eigenlijk maar 10 en paar dagen ben.. het is dus allemaal wel spannend.. 4 februari bij mijn eigen gyn.. voor nekplooimeting.. benieuwd wat dat gaat geven.. wel raar ineens na 2 jaar en half terug  naar eigen arts te gaan.. moest dan ook nog nieuwe kiezen want mijn vorige is gestopt.. beetje freaky.. alle thumbs up he! Bezoek bij eigen gyn was niet zo schitterend.. kende dossier niet goed en stelde nogal genante vragen.. alle genante opmerkingen zoals: zo u bent spontaan zwanger van eerste kindje.. en zijn er ziektes of afwijkingen in uw familie meneer.. (ICSI en donor hallo!!!) pff enfin.. dan naar ons beebje kijken.. zwaaien met handjes geen probleem maar nekplooi tonen no way!! dus we weten van niets..

7 febr opnieuw gaan.. helaas dan ook nog even koppig.. we weten het dus niet he..Dokter stelde voor om dan op 16 weken tripeltest te laten doen.. dat geeft 70% zekerheid ipv 90%.. dus het is ja nu daar even op afwachten.. verder was wel alles ok.. en er was ook neusbeentje te zien.. dus ben er minder bang voor.

Eindelijk begin ik ook minder misselijk te worden.. ik neem geen medicatie meer nu.. wat fijn.. buikje is ook al fel gegroeid.. hihihi wel schattig ze.. heb wel wat last van 'bandenpijn' maar lijkt me normaal, kzen nogal een klein dutske en buik groeit echt snel.. gelukkig heb ik super lief ventje dat mijn buikje mooi insmeert elke avond:) Heb dan echo gehad op 16 weken en tripple test.. echo was ok! alles normaal en volgens statistieken.. dus was wel fijn te horen.. navesltrengske tussen de beentjes dus nog geen idee of het een jongen of een meisje is... binnen een week uitslag van bloedname..

4 maart 2014: tel van gynaecologe: ja mevrouw testen op downsyndroom waren negatief, dus geen verhoogd risico.. wat super goed nieuws was he.. maar dan.. verhoogd risico op open ruggetje.. mijn afspraak op 25 maart valt weg en ik moet dan 3 april bij een professor uit Leuven gaan voor een foetale afwijkingen echo.. 1 kans op 236.. is licht verhoogd maar te verhoogd om geen verder onderzoek te doen.. ik hoopte zo om eindelijk eens goed nieuws te krijgen en te kunnen genieten van deze zwangerschap waar ik zo naar verlangde.. ik begin het nu ook te voelen dus dat maakt het dubbel zo hard.. Kheb even naar Jette gebeld met mijn arts van fertiliteit.. en hij zei me dat ik koe bij horens moet vatten en rechtstreeks naar Leuven moet bellen en mijn afspraak moet vervroegen met zijn complimenten. dus heb ik da dan gedaan met klein hartje.. ik mag week eerder gaan.. 26 maart.. hopelijk is het snel zover.. nog 3 weken wachten ..

Zo schatkes ik ben dus geweest bij de gyn die foetale afwijkingen echo maakt en gelijk ook 20 weken echo.. het was ff spannend hoor.. de gewone arts was al begonnen en hij werd heel stil als het over de rug ging.. dus mijn hartje sloeg nogal.. toen dan de prof kwam en zei.. dat ziet er hier allemaal ok uit.. ze hebben je bang gemaakt voor niets.. man man man dan ben ik beginnen huilen.. puur van geluk.. En ja we wisten het geslacht nog niet en dan wou die dat niet zeggen eerst zeg om ons te plagen.. maar we verwachten dus een babyboy he :)
ik helemaal in de war hahahaha dacht echt al heel de tijd dat ik zwanger was van een meisje.. maar het is dus effectief een jongetje geworden he.. de arts was heel duidelijk.. en de andere had het ook zo gezien.. dus echt geen twijfel over mogelijk.. Ik ben hier even gelukkig mee hoor en mijn ventje ook :) maar was ff zo onverwacht als je zo een bepaald gevoel hebt hahaha 17 april nieuwe echo bij eigen gyn..

16 april: hevige krampen en buikpijn.. in paniek naar ziekenhuis.. aan de monitor gehangen.. alles lijkt terug ok.. ik had dus voorweeen en harde buiken.. snel echo gemaakt en alles ok met ons ukkietje... nu begint het wel spannend te worden hoor! 17 april afspraak bij eigen arts: nog even gepraat over gisteren en oja hihii babytje was van kop tot de poep 17 cm... nijg toch al he!! nu groeit mijn buikje goed door ze.. ik was nu 2 kg bij na mijn laatste afspraak in februari.. dus op 8 weekjes.. hopelijk blijft het zo;.   nieuwe afspraak 23 mei: nog zo ver!! eerst nog suikertest laten doen..We zijn nu 8 mei dus ik denk dat volgende week woensdag te laten doen.. en dan week later echo he..  Suikertest was ok, maar ijzerwaardes weer te laag! ik moet meer ijzerrijke dingen eten!

Ben echt zwaar geworden, vol vocht.. man man elke dag ook steunkousen aan want ik heb spataders en striemen op benen gekregen.. gelukkig hebt dat wel tegen de dikke benen..

Dokter zei steeds dat ik augustus niet ging halen, maar op de trouwfeest op 26 juli heb ik  de macarena gedanst, maar hij wilt er toch nog niet uit hoor!!

Ooh een groot deel van mijn tekst is dus ergens verloren..
Alles weet ik niet meer nu, maar ik zal even zeggen dat ons kleine man op 16 augustus 2014 geboren is, kerngezond! 3.8 kg en 51.5 cm! dus een flinke jongen! 

Het was een zware bevalling die lang geduurd heeft, maar gelukkig is alles ok!

Ondertussen is hij 10 maand en heel flink,had al tandjes op 3.5 maand en kon kruipen op 6.5 maand, nu is hij al stappend de wereld aan het verkennen!

ik ben super trots op mijn oogappeltje!

 

in september gaan we opnieuw naar jette om te horen voor een brusje

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld