Hilde019

Het dagboek van Hilde

13 november 2008: Mijn spiraal wordt verwijderd wegens te veel pijn. Wij beslissen ook om geen pil te gaan nemen en de natuur gewoon z'n werk te laten doen.

2 juli 2009: Jaarlijkse controle bij de gynaecoloog. Zij vertelt dat ik cyste heb op mijn rechtereierstok. Als oplossing biedt ze 2 mogelijkheden aan. Ofwel 3 maand de pil nemen, ofwel de cyste laten openprikken.

3 juli 2009: Vandaag wordt de cyste opengeprikt en leeggezogen.

17 juli 2009: Mijn 23ste verjaardag. We hebben super feestje gehad.

28 juli 2009: Ik krijg mijn eerste maandstonden sinds de ingreep van 3 juli laatstleden.

21 augustus 2009: Volgens mijn cyclus zou ik vandaag moeten ongesteld worden, maar er komt niets.

27 augustus 2009: Nog steeds geen maandstonden. Ik besluit dan maar eens een zwangerschapstest te doen. Die blijkt positief. Mijn eerste zwangerschap is een feit.

28 augustus 2009: Mijn man vraagt om een tweede test, kwestie van zekerheid. Uiteraard ook positief.

29 augustus 2009: Vandaag kreeg ik ineens een bloeding. Weliswaar zonder buikpijn. We zijn dan naar de spoed gereden. Daar hebben ze bloed afgenomen. Maandag moet dat nog eens. Zo kunnen ze zien of mijn HCG stijgt en het vruchtje goed groeit. Laat ons hopen hé.

31 augustus 2009: Deze ochtend een 2 de bloedafname. Hieruit bleek dat mijn HCG waarden op 2 dagen bijna verdubbeld zijn. Dus dat is positief. De gynaecoloog zei wel dat ik net iets minder lang zwanger ben dan oorspronkelijk gedacht. Nu is het uitkijken naar de eerste echo op 8 september.

8 september 2009: Vannacht weinig geslapen. Ik moest vandaag namelijk naar de gynaecoloog voor de eerste echo. We hebben het hartje gezien. Echt super, dat leven in je buik. Voor de rest gaat het hier goed, relatief weinig last van kwaaltjes.

1 oktober 2009: Deze morgen moest ik naar de gynaecoloog. Zij vertelde me dat alles in orde is. Ons kleintje is nu 3 cm en heeft al kleine armpjes en beentjes.

22 oktober 2009: Vandaag een echo gehad. Alles was perfect, ons kleintje zit perfect op schema. Ook de nekplooi was goed. Volgende keer weten we het geslacht. Ik ben benieuwd. Stiekem hoop ik op een meisje, maar een jongen is natuurlijk ook welkom hé. We hebben de namen al een hele tijd klaar. Zo is er nu geen discussie over. Dat is wel gemakkelijk.

19 november 2009: Deze ochtend naar de gyne geweest. Ik heb daar ook gevraagd of ik nu best een spuit liet zetten tegen de Mexicaanse griep. Maar officieus heeft ze het me afgeraden. Daarna eens naar onze kleine spruit gaan kijken. Hij of zij was enorm aan het bewegen. Het kon maar niet stilliggen. We hebben ook de vitale functies kunnen zien, zoals maag, hersenen enz. Toen we vroegen of we ook eens tussen de benen mogen zien heeft ze dat gedaan. Daar hebben we het geslacht kunnen zien van ons kleintje. Maar helaas voor jullie kan ik het hier niet zeggen. Ik weet namelijk dat er vrienden zijn die mij hier op het forum volgen. En ik zou het toch geheim willen houden tot de geboorte. Verder is mijn buik nu enorm aan het groeien. Je kan er echt niet meer naast kijken. Ik ben er trots op.

17 december 2009: Vandaag weer op controle geweest bij de gyne. We hebben een pracht echo gehad, zelfs een paar 3D beelden. Ons kleintje weegt nu ongeveer 400 gram. En alles was perfect.

14 januari 2010: Deze ochtend weer op controle. Alles loopt perfect. Ik ben tot nu 8 kg bijgekomen. Ons kleintje is zeer beweeglijk en weegt nu ongeveer 800 gram. Verder ook de suikertest gehad.

8 februari 2010: Deze ochtend nog eens ons klein wonder mogen aanschouwen. Alles is perfect met hem/haar. Maar het is wel in stuit gedraaid. De gyne heeft gezegd dat dit niet erg is. Hij/Zij kan nog draaien. Ons kleintje weegt nu ongeveer 1.350 kg. Dat begint een flinke baby te worden hé. Mama en papa zijn fier op jou.

11 februari 2010: Mama en papa hebben beslist dat we er nog even tussenuit gaan voor jij er bent. We hebben het afgelopen jaar geen vakantie gehad en zijn echt toe aan een beetje rust samen. Weet je? De vakantie daarna ben jij er al bij. Tof hé! Wij samen met ons drietjes. Ik kijk er al naar uit.

25 februari 2010: We zijn 30 weken ver. Nog 10 weken en je ligt in mijn armen. Ik kijk er al naar uit. Vanmorgen mochten we terug op controle. Alles ziet er perfect uit. Je zit zelfs al een week voor schema qua groei. Nu weeg je 1.8 kg. Een flinke baby. Kleintje, doe dat nog goed in mama's buik.

4 maart 2010: Vandaag vertrekken mama en papa nog 1 keer op reis. In het vliegtuig beweeg je enorm veel. Mama heeft wel veel last van opvliegers. Ik kan me maar geen draai geven in die kleine stoelen op het vliegtuig. Maar het is maar 2 uurtjes vliegen. Dat overleven we wel.

11 maart 2010: Deze avond vliegen we terug naar huis. Nu doen ze op de luchthaven moeilijk over het feit dat het attest van de gynaecoloog in het Nederlands geschreven is en niet in het Portugees. Ik heb dus alles moeten vertalen naar het Engels. Nu hou je je wel rustig in het vliegtuig. Misschien omdat je al weet wat er gaat komen???

18 maart 2010: Deze ochtend op controle geweest. Je doet het geweldig kleintje. Nu weeg je al 2kg500. Je bent al een flinke baby. Mama en papa zijn echt gelukkig met jou. We zwijgen ook geen minuut over jou. Normaal nog 7 weken en we kunnen jou in onze armen sluiten.

8 april 2010: Vandaag mochten we weer op controle. En het was heel speciaal. Jouw tante is mee geweest om je te bewonderen. Ze vond het super. Nu weeg je ongeveer 2kg900. De gyne heeft jouw geboortegewicht geschat op 3kg500. Kleintje, blijf nog maar een paar weken zitten.

22 april 2010: Deze ochtend op controle geweest. Eigenlijk hebben we niet zo'n goed nieuws gekregen. Mijn vruchtwater is bijna op. Normaal was dit de laatste controle voor jouw komst, maar de gyne wil mij volgende week toch nog eens terugzien. Maar jij hebt bepaald dat die afspraak toch niet doorgaat.

MIJN BEVALLINGSVERHAAL:

Ik ben dus blijven werken tot 27 april. Om 17 uur ben ik gestopt. Om 17u30 is mijn water gebroken. Maar ik had geen weeën. Ik ben dan rustig naar het ziekenhuis gegaan. Daar aangekomen moest ik aan de monitor enz. Aangezien ik geen weeën had, zei men: "Ga maar naar huis slapen, kom morgenvroeg (28 april) terug en dan gebruiken we weeën opwekkers."

Ok, dus 28 april ga ik om 7 uur binnen. Ik had toen 3 cm ontsluiting. Ze legden me aan de baxter, en nu afwachten. Om 12 uur had ik nog steeds 3 cm ontsluiting en heeeeeeel pijnlijke weeën. Ik heb dus epidurale verdoving gevraagd. Terug afwachten. Manlief begon al serieus zenuwachtig te worden.

Het werd avond (22 u) en maar 5 cm. Toen heeft de gyne beslist om de weeën opwekkers te stoppen voor de nacht en 's morgens doordoen.

Op donderdag 29 april om 7 uur 's morgens terug aan de opwekkers. Ondertussen had ik al 7 cm ontsluiting. Maar weer ging het niet vooruit. Om 12 uur (8cm) besliste de gyne om een keizersnede te doen. Deze zou doorgaan om 13u30. Ok, ik had me ermee verzoend dat ik niet op natuurlijk manier zou bevallen. Om 13u25 wilden ze me wegrijden naar de operatiezaal toen de gyne nog even wou toucheren. Eindelijk 10 cm. Maar ons kleintje was nog niet volledig ingedaald. Nu zou het maximum nog 2 uur duren voor hij was ingedaald.

Ok, dus nog max. 2 uur wachten en ik kan toch op natuurlijke manier bevallen.

Uiteindelijk ben ik om 15u15 naar de verloskamer gebracht. Daar heeft het eigenlijk niet zo lang geduurd, want om 15u45 was onze Adam geboren.

Ik ben echt keigelukkig met ons nieuwe gezin. Adam is een prachtbaby (ik hoor hem enkel als hij eten nodig heeft of als hij een vuile pamper heeft). Ik kan ook uren naar hem zitten kijken.

Tot dusver mijn verhaal

UPDATE:

Adam is ondertussen 2 jaar geworden op 29 april 2012. Dit is ook de dag dat ik mijn laatste pil heb genomen. We gaan voor een broertje/zusje voor onze kapoen.

29 april 2012: Adam viert zijn 2de verjaardag. Wat gaan de tijden snel. We hebben ook besloten dat we voor een tweede kindje gaan. Dus vandaag is mijn laatste pil.

1 januari 2013: Na 8 maanden zonder pil is er nog geen zwangerschap. Ik besluit dan maar om eens mijn cyclus in het oog te houden en te gaan temperaturen.

24 januari 2013: De eerste cyclus sinds mijn besluit om te gaan tempen. We zullen nu eens kijken wat mijn lichaam aan het uitspoken is.

26 februari 2013: Mijn cyclus is voorbij. Ik heb door te tempen dus gezien dat ik geen eisprong heb gehad. Dus dan maar bellen naar de gyn, en ik mag dus starten met clomid vanaf dag 3 van mijn cyclus. Laat dit hopelijk de juiste cyclus zijn.

22 maart 2013: Helaas was dit niet de juiste cyclus. Op naar de volgende rond met behulp van clomid.

14 april 2013: Weer niks :-( Ik word er moedeloos van. Ik heb dus ook een fitnessabonnement genomen om mijn zinnen wat te kunnen verzetten.

13 september 2013: Nog steeds geen zwangerschap :-( Ondertussen is manlief zijn zaad getest (geen problemen mee) en heeft de gyn me doorverwezen naar fertiliteit in Brugge. Daar ben ik vandaag geweest. Dokter heeft er voorgesteld om een laparoscopie te doen om te kijken of mijn eileiders en baarmoeder wel goed toegankelijk zijn. Operatie staat gepland op 1 oktober.

1 oktober 2013: Vandaag het uur van de waarheid. Ik moest om 7 uur in Brugge zijn. Operatie staat gepland om 10 uur, en straks mag ik naar huis (daghospitaal). Het resultaat: linkereileider zit volledig dicht (hebben ze ook niet open gekregen), rechter is toegankelijk. Ik heb de keuze gekregen om met IVF te starten of nog verder te doen met Clomid (maar dan wel in een hogere dosis). Ik heb voor het laatste gekozen.

14 oktober 2013: De eerste ongi sinds de operatie van 1 oktober. Ik mag vanaf nu dus ook starten met Clomid 150.

29 oktober 2013: We vertrekken vandaag naar Dominicaanse Republiek.

8 november 2013: Ongi geworden op vakantie :-(

4 december 2013: Normaal zou ik vandaag mijn regels moeten krijgen.

13 december 2013: Ik ben vandaag pas ongi geworden (dus weer geen zwangerschap). Ik mag wel vanaf nu starten met IUI. Maandag een afspraak in Brugge voor alles uit te leggen.

10 januari 2014: Eerste IUI in een ronde met Clomid en pregnyl. Maar slecht zaad (200.00 visjes). De dokter raadt me IVF aan.

5 februari 2014: Tweede IUI. Deze keer 6 miljoen visjes. Ik kon niet tijdig starten met de medicatie voor IVF dat ik nog 1 keer IUI heb laten doen. Anders was deze ronde helemaal verloren.

6 maart 2014: ICSI 1: Gonal-F 150 + Cetrotide: 13 foil, 6 coc, 6M, 4 BV, 1 ET d3 (EQ 2), niet zwanger, geen cryo's; dominante afwijking Z3 of Z4

15 mei 2014: ICSI 2: Gonal-F 300 + Cetrotide: 12 foil, 6 coc, 5M, 4 BV, 1 ET d3, niet zwanger, 2 cryo's d5

8 juli 2014: FrET progynova: 2 ET d5, niet zwanger

2 september 2014: ICSI 3: Gonal-F 300 + Cetrotide: 9 coc, 7 BV, alles cryo gezien verhoogd progesteron : 1 cryo d3, 1 cryo d5

17 december 2014: FrET progynova: 2 ET d5, niet zwanger

15 februari 2015: ICSI 4: Gonal-F 300 + Cetrotide: 12 foil, 4 coc, 4 M, 3 BV, 2 ET d3 (100% Z3 zygote), niet zwanger, geen blastocystvorming

15 april 2015: ICSI 5: lang agonist: Elonova 150 + Menopur 300 + Gonapeptyl: 22 coc, 13 BV, freeze all gezien verhoogd progesteron. 4 cryo's d5

22 mei 2015: FrET 'natuurlijke cyclus + duphaston + medrol + asaflow: 1 ET d5, niet zwanger

28 juni 2015: FrET natuurlijke cyclus + inprosub + medrol + asaflow: 2 ET d5, niet zwanger

30 oktober 2015: FrET natuurlijke cyclus + inprosub + medrol + asaflow: 1 ET d5, niet zwanger

2 december 2015: Ondertussen 5 IVF/ICSI ondergaan in Brugge. Steeds negatief. Ik begin te twijfelen en heb met mijn eigen gyn gesproken. Ze heeft me dan doorverwezen naar UZ Gent. Hier zit ik nu. Ik mag hier starten voor mijn laatste poging. Nu moet ik 3 weken de pil nemen, dit om mijn eigen hormonen te onderdrukken. Ik moet ook extra vitaminen bijnemen.

23 december 2015: Na 3 weken de pil te nemen moet ik vandaag op bloed- en echo controle. Alles zag er perfect uit. Ik mag starten met de medicatie. Decapeptyl en Bemfola.

7 januari 2016: Yes! Heel de cyclus verloopt spoedig. Vandaag mijn Pick-UP. Vanaf nu ook starten met 3 keer 1 Utrogestan per dag.

12 januari 2016: Vandaag terugplaatsing van een perfect embryo. Vanaf nu moet ik mijn dosis Utrogestan verdubbelen.

22 januari 2016: Resultaat: NIET zwanger. Ze hebben wel 3 cryo's ingevroren. Dus ik heb nog 3 pogingen.

17 april 2016: Vandaag TP van mijn cryo (hebben ze gisteren ontdooit). Helaas kreeg ik om 8 uur vanmorgen telefoon dat mijn embryo niet overleefd heeft. Volgende keer beter.

10 mei 2016: Vandaag TP van mijn cryo (hebben ze gisteren ontdooit). Helaas kreeg ik weer om 8 uur vanmorgen telefoon dat mijn embryo niet overleefd heeft. Volgende keer beter.

28 juni 2016: Vandaag TP van mijn allerlaatste cryo (hebben ze gisteren ontdooit). Helaas kreeg ik weer om 8 uur vanmorgen telefoon dat mijn embryo niet overleefd heeft. Blijkbaar willen mijn embryo's niet verder ontwikkelen en sterven ze dus af. Bij deze zal ik mijn zwangerschapswens noodgedwongen moeten opbergen.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld