Dikke buik op 8 weken?

 • Hoi,

  Ik ben 8 weken zwanger en heb echt al een dik buikje. Ik schrik er zelf van, maar iedereen ziet het al.
  Nu zei men di?tiste net zo grof van: 'Dat kan nu nog ni'. maar het is er wel degelijk hoor.
  Heeft er nog iemand hier ervaring mee op zo'n korte tijd.
  BM'n broeken beginnen al te spannen, dus ik denk dat het ni lang zal duren voor ik zwangerschapsbroeken zal moeten aandoen...
 • Hoi mede-buikje

  Ik ben 8 weken en ik schrik er ook van!!
  Het zijn niet mijn darmen, ik heb gewoon een buik!! Zelfs door wijde jurkjes heen zie je duidelijk wat.
  Het valt gewoon al op.
  Ik wist ook niet dat dat al zo snel was hoor, dacht dat je met 3 maanden een beetje wat ging zien.
  Op mijn werk kan ik er straks ook niet meer onderuit.

  Misschien krijgen we er wel 2 wink.gif
 • Beste dames,

  Allereerst natuurlijk van harte proficiat met jullie zwangerschap. Wat betreft die dikke buik, dat is bij iedereen anders.

  Sorry Rosie, maar het zijn echt je darmen. Je kindje zit nu nog zo laag en is nog zo klein dat die de dikke buik niet veroorzaakt. In het begin van de zwangerschap verandert er natuurlijk veel in je lichaam. E?n van die veranderingen is dat je organen plaatsmaken voor je baarmoeder. Je darmen komen verder naar boven te liggen waardoor je een dikke buik krijgt (en al helemaal 's avonds).

  Dat je buik met 8 weken al gegroeid is betekent niet dat je een extreem dikke buike straks gaat krijgen hoor. Het kan ook zijn dat de groei van je buik straks een hele tijd stil staat.

  Ook ik had met 7 weken al een dikke buik en kreeg mijn gewone broeken niet meer dicht. Ik stond er echt versteld van dat ze het op mijn werk nog niet konden zien, want volgens mij was het toch wel aardig duidelijk. Toch moet je er rekening mee houden dat andere mensen natuurlijk helemaal niet bezig zijn met de dikte van jouw buik en het hen dus ook pas veel later op zal vallen dat die echt groeit.

  Voor de rest is mijn advies: maak je er vooral niet te druk om. Geniet lekker van de zwangerschap en straks maar pronken met die mooie buiken!!!!
 • Hoi Siepie,

  Misschien heb je wel gelijk, maar ik heb al mijn hele leven met tijd en wijlen last van een dikke buik door spastische darmen en sinds ik zwanger ben hebben mijn darmen eigenlijk nog nooit zo goed gewerkt..
  Mijn buikje zit ook laag, zeg maar vanaf de schede tot aan mijn navel, het lijkt of ik mijn baarmoeder kan voelen door mijn buik heen, zo strak voelt het.
  Maar er zal ook heus wel darmen meespelen wat het extra opvallend maakt, heb van nature een erg platte buik (als mijn darmen me tijden met rust laten) en nu valt het meteen zo op dat dat niet meer zo is...

  Het zal helemaal mooi zijn als het geen twijfelbuikje meer is (opgeblazen, dik of zwanger??)

  Iedereen genieten van jullie buik!

  Liefs,
  Rosie
 • Haha dat is wel Rosie, mensen durven nu niet vragen of je zwanger bent uit schrik dat je gewoon een dikke buik hebt.
  Een kleine van een vriendin was ook tegen z'n mama gaan vragen of ik zwanger was en ze had gezegd dat hij het ni mocht komen vragen uit angst dat ni zo was content.gif
  Nu (avond) krijg ik men broek nimmer toe. Het zal idd wel zo zijn dat het de darmen zijn, maar ja dat hoort nu ook eenmaal bij zwanger zijn h?, dus showen met die buik! wink.gif
 • Niet alleen je baby is het die groeit he maar ook je darmen gaan opzetten je ingewanden worden opzij geschoven om plaats te maken voor je beeb.

  gr en maak je niet teveel zorgen en geniet er lekker van
 • Hallo, ik ben (als het goed is) nu 9 weken en 1 dag zwanger...maar ik heb er ook al last van. Me gewone broeken zitten niet echt lekker meer en strakje shirtjes vind ik ook niet meer zo leuk staan. Maar dat is natuurlijk omdat nog niemand (behalve moeders) het weet dat ik zwanger ben. Het is overigens mijn 1e...vanmiddag naar de vk smile.gif
 • Oooh Samm, veel succes straks h?. Spannend! content.gif
  Ik ga nr huisarts voor m'n vermoeidheid, want dat is echt ni vol te houden, ik zou hele dag willen slapen.. tired.gif
 • dank je wel...ben ook wel benieuwd wat ze zeggen. Ook al is het eigenlijks alleen intake. Maar weten als het goed is wel wanneer de 1e echo gemaakt gaat worden. bigsmile.gif <3

  Ben je zo moe ja? Dat is vervelend....ik heb t ook gehad, t wordt wel beter. Maar soms moet ik gewoon ook echt ff niets hebben ;s avonds en dan lekker op de bank liggen!
 • Hallo meiden,

  Nou hier is er nog 1 met een dikke buik. Het voelt alsof hij is opgeblazen en inderdaad in de avond wordt dit erger. Ik ben nu 6 wekenen. Ik heb van mezelf altijd al een buikje en nu dus nog meer...terwijl het dus nog niet echt van de baarmoeder is.. horror.gif .....Maar wel fijn is het te weten dat dit allemaal met de zwangerschap te maken heeft en dat alles nu goed zijn werk aan het doen is!
  content.gif

  vrijdag hebben we onze 1e echo! Hoop dat we dan ook het hartje al zien kloppen.

  Allemaal veel suc6 met de zwangerschap en veel plezier met de echo's!

  Groetjes Tina
 • Beste dames,

  Zo'n beginnend buikje ervaar ik in ieder geval als heel onprettig. Ik ben van mijzelf absoluut niet slank en had voor mijn zwangerschap dus al een buikje. Inmiddels ben ik bijna 16 weken zwanger en begint mijn buikje een buik te worden. Hartstikke mooi zou je zeggen: niet dus. In de praktijk zie ik veel mensen kijken: "Zou ze zwanger zijn, of is ze zoveel aangekomen". drunk.gif Kan niet wachten tot mijn buikje onmiskenbaar een zwangerschapsbuik is zodat niemand zich af hoeft te vragen waar dit buikje ineens vandaan komt!

  @Samm: hoe ging het bij de vk?

  Veel succes met jullie zwangerschap thumbup.gif
 • BIj de vk ging het goed. Ja het was gewoon een intake....dat we alles moesten vertellen over ons, ziektes e.d. Of we combi-test wouden doen, maar wij zijn nog zo jong dat ik dat niet ga doen.
  Mijn bloeddruk was helemaal goed dusz thumbup.gif !! ! 18 juni terug en dan krijg ik termijnecho.
  Ben wel benieuwd hoever ik ben, heb namelijk 3 april laatse ongi gehad en heb daarna nog een paar x de pil geslikt. hihi dus het kan zijn dat ik wat minder ver ben....we zullen t dan wel zien!!
 • Hier ook iemand met een dik buikje content.gif
  Mensen die het weten kunnen het bij mij idd al zien. Op mijn werk gelukkig niet, mijn werkkleren zijn lekker wijd bigsmile.gif
  Ik wilde proberen eerst tot 12 weken te wachten met vertellen, nu tot 10 weken. Maar ik vind het zo moeilijk dat ik ook al aan volgende week heb gedacht, dan ben ik 9 weken.
  Hoe lang willen/wilden jullie wachten met vertellen?
  De familie en vrienden weten het een paar dagen.
  O ja we hebben op 7w en 3d een echo gehad en het zag er goed uit, we hebben het hartje ook zien kloppen! <3
 • Hoi meiden,

  Ja ik vind mijn buikje nu ook een beetje onprettig, het is nog niet echt iets en veel mensen weten er nog niets van!!
  Wilde ook wachten met 12 weken, maar volgens mij gaat dat nooit lukken, als ik nu al zon buikje heb.
  Ik heb er eigenlijk nooit echt over nagedacht dat al mijn organen nu ook een kant opgeduwd worden, best een gek idee!!!

  Ik heb maandag de eerste afspraak bij de verloskundige, spannend hoor..inderdaad alleen bloedtesten en combitest, wil dat toch wel doen denkik..ik ben pas 24 maar mijn man 32, ik weet niet of ik het dan weg zou laten halen maar tis toch wel fijn om te weten waar je aan toe bent, anders is het misschien zon schok..
  En we weten maandag of het hartje klopt. Spannend!
 • He Rosie de combinatietest is om te kijken of je een verhoogde kans op syndroom van down hebt en dit heeft alleen met de leeftijd van devrouw te maken hoor, niet met de man. Die van mij is ook 36, maar dat maakt niet uit!
 • hoi hoi
  weetje ik heb ook al zo'n buik. mega
  maar ik denk dat ik ook veel kilos gegrooit ben om dat
  ik na mijn 2 de dochter op dieet ben gegaan en 23 kilo kwijt was. nu zwanger eet ik weer veel dingen die ik anders niet at.
  maar goed ik was van de andere 2 ook direkt dik. en na een paar weken geen gewoone kleding meer aan kon.

  het vervelendste vindt ik dat als je zwangerschap nog pril is dat mensen het stom vinden als je al 'te koop' loopt met je buik.
  stom he het is toch een feestje eigenlijk.
  voor de rest zou ik zeggen BUIKEN GROEIEN MAAR. tongue.gif
 • Hoikes,

  Ik ben morgen 6 weken en ik ben ook niet echt slank. Nu met deze zwangerschap erbij heb ik dus echt al een buik dat ik in mijn meeste broeken niet meer inkan... echt wel vervelend. Een echte zwangerschapsbroek dat gaat ook niet. Dus... mijn schoonmoeder gaat nu enkele stukken vermaken. Het probleem is dat ik via IVF zwanger ben en nog steeds hormonen moet nemen tot 3 maanden zwangerschap en ik denk dat die pillen hun werk een beetje teveel doen... blush.gif

  @ Siepie, Als je nu een shirt ofzo aandoet waar iets op staat dat verband houdt met een zwangerschap dan gaan de mensen helemaal niet meer denken van is die nu aangekomen?
 • Wel leuk om te lezen dat er al zoveel buikjes zijn. Mijn buikje is ook lekker opgezet. Verbaasd me ook dat niemand het ziet. maar tja aan de andere kant kan ik ook wel wat vet gebruiken, dus niemand zal zeggen dat ik dik aan eht worden ben. maar ik merk het zelf wel hoor.
  Wel heel spannend allemaal weer.
  groetjes lisa
 • Hoi watervrouw,

  ik kon ook niet meer in mijn broeken, kon ook niet verdragen dat het spant. Ben dus een zwangerschapsbroek gaan kopen, en die bestaan ook zonder hoge buik. Je kunt gewoon niet zien dat het er een is! Wat een opluchting is dat, een gemakkelijke broek

  groetjes,

  Caroline
 • hoi allemaal!!!

  iedereen alvast van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap!!ik ben nu ongeveer 12 weken zwanger en ik herken jullie reacktie over je boller wordende buik!!!
  hoe geweldig is het wel niet om zo,n buik te hebben ik heb zelf ook een buikje en ik ben er supper trots op!!!
  pronken met die handel iedereen mag het zien!!!en idd er zal ook wel een deel van je darmen je buik boller maken maar goed wat maakt het uit!!hoe boller die buik word hoe blijer en leuker ik het vind!!hahaha goofy.gif
  allemaal heel veel plezier en succes tijdens de zwangerschap,geniet er van!! groet daantje
Reageer

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld