Vis met ?

  • Ik zoek wat visreceptjes. Daarmee bedoel ik als ik vis van de markt gaan halen bak met welke groentjes eten jullie dit. Van prei zijn ze hier niet zo zot.
  • Met al wat halfgegaarde worteltjes, paprikas en tomaatjes en dan in de stomer. Eventueel nog wat room voor de binding (saus-achtig).
  • verse spinazie met look in de wok

    of met broccoli die je pureert met (alweer goofy.gif ) look en mascarpone.

    super lekker <3
  • met kort gebakken kersttomaatjes, pasta en een vissausje
    met krielaardappeltjes, asperges en een sausje
  • Kabeljauw met puree, spinazie en champignons.

    Verder eten we broccoli, prei, groene boontjes, peultjes, tomaten... bij vis.
  • Wij eten er meestal puree bij en dan tomaten in schijfjes en ajuin in schijfjes en zo bakken in de pan.

    Of brocolli koken maar niet te plat en nadien in de pan met veel look en kipbouillon +italiaanse kruiden en beetje kookvocht.

    Of de vis in zilverpapier,groentjes naar keuze ertussen en zo in de oven
  • Helemaal iets anders, maar deze werd mij aangeraden door een vriendin, ik maak het binnenkort, lijkt me heel lekker:

    4 mooie moten vis (kabeljauw, zeewolf, roodbaars)
    citroensap
    olijfolie
    2 sneden oud witbrood
    20 gr blanke amandelen
    2 tenen knoflook
    5 zwarte peperkorrels
    2 eetlepels droge sherry
    een mespunt gemalen kruidnagel en kaneel
    een snuf zout
    3 dl vis- of kruidenbouillon
    bloem
    fijngehakte platbladige peterselie


    Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi met zout en peper.
    Verhit een laagje olie in een ruime pan en bak het brood aan weerskanten
    mooi bruin.
    Neem ze uit de pan en bak vervolgens de amandelen en de knoflook
    goudbruin.
    Schep ze uit de olie.
    Maal het brood, de amandelen, de knoflook, de pepers, de sherry, de
    specerijen en het zout in de keukenmachine tot een puree.
    Bak de puree in wat olie en voeg geleidelijk de bouillon toe.
    Roer goed tot een gebonden saus ontstaat en laat 5 minuten zachtjes
    sudderen.
    Wentel de vis door wat bloem en bak de moten in een laagje olie snel
    lichtbruin en net gaar.
    Giet de saus op de borden erover en bestrooi met de peterselie.
  • Wij eten altijd jagersaus met vis en rijst
  • vis met broccoli en puree
    vis met pompoen (butternut), pasta en kaassausje
    vis met worteltjes en zacht currysausje + rijst

    doen het hier alledrie goed bij de kids!
  • vis met spinazie
    vis met brocoli
    vis met venkel, tomaat en champignons
Reageer

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld