Verjaardagskoekjes voor school

  • Mijn zoontje wordt volgende week 3 jaar en graag wil ik samen met hem koekjes bakken om mee te nemen naar school. Alleen heb ik een probleem... ik ben een echte kluns in de keuken. Vormpjes heb ik wel nog ergens liggen, ongebruikt uiteraard.
    Iemand die me wil helpen met een eenvoudig recept dat ik samen met zoonlief kan maken? Iets dat abdoluut niet kan mislukken in mijn keukenklunshanden?
    Alvast bedankt!
  • Je kan altijd proberen koekjes te bakken. Maar ik vind dat zelf moeilijk, koekjes bakken die alle kinderen lusten.

    Mijn zoontje deelde daarom in de klas koekjes uit die ik gewoon in de winkel had gekocht. Gewoon heel veel soorten kinderkoekjes kopen. Die allemaal open gedaan en in een schaal gedaan en dan konden de kindjes naar hartelust kiezen. Was een groot succes!
  • Ik maak gewoon simpele muffins, zonder chocola of zonder besjes ofzo, want er zijn veel kinderen die iets nieuw niet willen proberen. In het begin maakte ik wat mijn kinderen zelf graag lusten, maar dat doe ik dus niet meer. sad.gif


    Dit recept is heel lekker, en echt met een uitleg voor dummies wink.gif


    125 Gram (room)boter op kamertemperatuur
    125 Gram kristalsuiker
    125 Gram zelfrijzend bakmeel
    2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
    2 Eieren op kamertemperatuur

    Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen.

    Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces en het is zo ook makkelijker om de vormpjes te vullen met beslag.

    Haal de boter, eieren en melk tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Snij de boter in kleine blokjes. Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker of weegschaal en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik. Doe het meetwerk secuur, dit is cruciaal voor een goed cupcake beslag.
    Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is gekomen. Dit betekent dat je de boter tijdig uit de koelkast haalt, zodat de boter zacht is voor gebruik (niet smelten). Doe de boter in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.

    Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Let op: ook de eieren haal je op tijd uit de koeling en laat je op kamertemperatuur komen. Hierdoor wordt je beslag luchtiger. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.

    Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.

    Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag. Pak je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bakvormpjes. Het vullen gaat nu heel makkelijk. Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel of spatel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje.

    Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan decoreren!

    Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster. Mocht je een magnetron gebruiken met ovenfunctie waarvan de plaat rond draait is dit geen enkel probleem. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Open de ovendeur tussentijds niet, anders zakken de cupcakes misschien in. Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is. Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen met de door ons aangegeven baktijden.2 keer aangepast. Laatste keer door Kaatje op 10/05/2014 15:29
  • Vingerkoekjes in gesmolten chocolade dippen (de topjes) en dan in van die discospikkels of andere gekleurde hagelslag.super simpel, snel klaar, kinderen vinden het heerlijk om te doen en lekker om achteraf op te eten.en in een gesloten doos bewaren ze goed
  • 125 g zachte ongezouten boter, 125 g kristalsuiker, 1 ei, 250 g bloem.

    Klop boter, suiker en ei romig met de mixer. Voeg de bloem eraan toe en kneed het mengsel tot een zacht deeg. Leg het op een met bloem bestoven oppervlak en kneed nog twee minuten tot een soepel deeg. Wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast.
    Verwarm de oven op 180°C. Leg bakpapier op een bakplaat. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier tot een dikte van 0,5 cm. Steek er met een vormpje figuurtjes uit. Leg ze op de bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin. (Bij oven blijven). Laat afkoelen op de bakplaat.

    Soms maak ik er sterren van: dan plak ik twee sterrenkoekjes met chocolade aan elkaar en steek ik er een stokje tussen. Op de buitenkant doe ik streepjes met chocolade, ik doe er wat musket (discoballetjes) op, dat blijft in de gesmolten en nadien gestolde chocolade hangen.

    Ik heb ook al eens paddenstoelen gemaakt met rode en witte glazuur.

    En cupcakes (zonder versiering, de meeste kinderen eten dat niet graag). Het recept van de koekjesfee: [url=www.dekoekjesfee.be/recepten/v…]www.dekoekjesfee...cepten/vani…[/url]
  • En havermoutkoekjes:

    Benodigdheden (voor 20 tot 25 koekjes)

    - 150 g bakboter
    - 250 g havermoutvlokken
    - 2 eieren
    - 150 g suiker
    - 100 g bloem
    - 1 koffielepel bakpoeder

    Bereiding

    1. Laat de bakboter smelten in een grote kookpot. Doe er de havermoutvlokken bij. Laat 1 minuut op het vuur staan terwijl je met een houten lepel in de ingrediënten roert. Neem de pot van het vuur.
    2. Meng in een kom de 2 eieren met 150 g suiker.
    3. Weeg 100 g bloem af en doe er 1 koffielepel bakpoeder bij.
    4. Roer het eiermengsel met een houten lepel onder de havermout, en nadien de bloem.
    5. Leg bakpapier op de bakplaat en maak met behulp van 2 koffielepels kleine deegbolletjes. Leg deze op 3 cm van elkaar in rijtjes.
    6. Bak ze op 180° gedurende 20 tot 25 minuten.
Reageer

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld