Tomatensoep

  • Dag dames,

    Tomatensoep, het is en blijft een klassieker. Ik heb het al ettelijke keren gemaakt en vind het erg lekker.
    Nu had ik graag geweten wat jullie allemaal in jullie tomatensoep doen smile.gif
    Op restaurant vind ik dat die soepen altijd zo een heerlijk diepe tomatensmaak hebben, die benader ik met tomatenpuree of wat passata, maar exact dezelfde smaak heb ik nog niet gevonden.


    Dus : wat is jullie ultieme tomatensoeprecept? smile.gif
  • Hey

    bij ons blijft het ook steeds een topper, ook voor mezelf.

    ik start altijd met gestoofde ajuin, dan bloem erover doen en een lichte roux van maken. Daarna aanlengen met water en idd pasata en tomatenblokjes toevoegen. Zeker een groente- én vleesbouillonblokje toevoegen, beetje suiker en NATUURLIJK balletjes!

    smakelijk!
    groetjes
    sarah
  • Wij doen er een courgette bij voor de romigheid en het groene spikkeltje wink.gif
  • Wij doen chorizo, rode uien, paprika en knoflook in de tomatensoep.
  • Ajuin, preiwit en witte selder aanstoven.
    Daar dan tomatenblokjes en tomatenpuree bij en kippenbouillon. En een paar blaadjes laurier, soms tijmtakje.
    Met ballekes natuurlijk!
  • De tomatensoep van jeroen meus. Heerlijk!
Reageer

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld