Hier vooral zoals Wiebelientje. Vis stomen i.p.v. bakken of in de oven, patatjes/groentjes stomen i.p.v. koken/stoven...
Een hapje/voorgerechtje dat ik ook wel eens maak: wilde zalm met gember (uit De Perfecte Keuken met Sven Ornelis als gastkok); [url=
http://koken.vtm.be/de-perfect…]
koken.vtm.be/de-...t/wilde-zal…[/url]
De mosselen gaan hier ook in de steamer, gewoon met witte wijn en groentjes/verse kruiden alles in een diepe pan zonder gaatjes gooien en 10 minuten stomen op 100°C.
Heb nu wel het stoomkookboek van Pascale Naessens in huis sinds vorige week, deze avond maak ik er een eerste gerechtje uit klaar. Is veel "werkbaarder" dan dat kookboek van Yves Mattagne dat je er bij Miele bijkrijgt; daar heb ik eigenlijk nog niks uit gemaakt
Aangepast door Melusine op 31/03/2014 11:17