Paprika's

  • Paprika's

    Hallo dames,

    Volgende week hebben we een "hollandse bbq". Iedereen zorgt voor z'n eigen vlees en ook de groenten-bereidingen zijn verdeeld.
    Ik moet voor de paprika's zorgen. Normaal snij ik dat gewoon in blokjes, maar ik zou 2 versies willen maken.
    Gewoon "droog" in blokjes of reepjes.
    Maar ook nog iets met een dressing ofzo bij. Maar ik doe dat nooit, en zou dus ook niet weten wat erbij past.
    Heeft er iemand leuke ideetjes of tips? smile.gif
    wave.gif
    K'tje
  • we eten hier bijna altijd sla met paprika-vinegrette erbij.

    halve paprika in kleine blokjes snijden en in potje doen.
    olie en azijn bijdoen.
    peper en zout bijdoen.
    eventueel kan je ook uitje snipperen en erbij doen.

    ik doe dit in potje met deksel erop, en blijft makkelijk 3-4 dagen bewaren. de paprika's blijven lekker krokant.

    (is natuurlijk niet echt groente op zich, eerder aanvulling??)
  • Het is misschien niet wat je bedoeld, maar hier snij ik mijn paprikas altijd in blokjes van 3cm op 3cm, doe er een laagje boursin op en een tandenstokertje erdoor dus laagje paprika, laagje boursin en terug paprikalaagje (zoals een boterhammetje) en dit heeft altijd heek veel succes.
  • Ik maak als tegengewicht voor al dat vlees ook altijd groentebrochettes voor op de bbq (paprika┬┤s, ui, champignons en eventueel courgette). Gemarineerd in mix van: olijfolie, knoflook, citroen, kruiden en mosterd.
Reageer

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld