Tomaat mozzarella pesto torentjes
Bereidingstijd: 30 min Koeltijd in de koelkast: 30 min
Ingrediënten voor 6 porties:
6 middelgrote tomaten 25 ml olijfolie (voor de tomaten)
zout & peper 5 ml tijm 2 mozzarella bollen
Pesto: 25 ml geraspte Parmezaanse kaas 25 ml pijnboompitten
10 verse basilicumblaadjes 1 lookteentje zout & peper 75 ml olijfolie
1. Verwarm de oven voor op Th 6/7 of 200°C. Plaats de ingeoliede schijfjes tomaat op het MultiFlex Deegblad.
Besprenkel met zout, peper en tijm en zet gedurende 15 minuten in de oven.
2. Doe de basilicumblaadjes in de TurboMax en mix. Voeg de pijnboompitten en de look toe, mix opnieuw. Voeg de Parmezaanse kaas en de olijfolie toe en mix tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout.
3. Snij de mozzarella in schijfjes. Vul de licht geoliede basissen met een schijfje tomaat, gevolgd door een schijfje mozzarella.
4. Bestrijk de mozzarella met een laagje pesto. Herhaal tot aan de maximale vullijn. Stapel de Decotoren. Sluit de bovenzijde af en laat minimum 30 minuten afkoelen alvorens te ontvormen en serveren.