Kerstmenu 2011

  • Hallo,

    Wij waren aan het bespreken wat we dit jaar met kerst gaan eten, en ik wilde eens wat anders dan gewoonlijk (tomatensoep, gebraad, ... jullie weten het wel). Dus... tips zijn welkom bigsmile.gif Liefst niet té moeilijk of te veel werk, want moet zelf ook tot vrijdag werken en heb niet zo veel voorbereidingstijd...

    wave.gif
  • Kipcocktail
    Gerookte zalm carpaccio
    zalmcocktail

    Beenham in honing-wiskeysaus
    biefstuk
    varkenshaasje
    aanvullen met erwten/wortelen, sperzieboontjes met ui & spek, kroketjes, frietjes, sla/salade zoiets?

    appeltaart met vanilleijs/kaneelijs en vanillesaus
    panna cotta met aardbeiensaus
    cheesecake of kwarktaart
    trifle van cake & fruit
    tiramisu (orginele of speculaas of aardbeien)

    en echt makkelijk :

    gourmetten
    chinees halen
    fondueen
    wokken in mini pannentjes
  • Ik bestel altijd alles via een traiteur. Dit jaar gaan we via een restaurant bestellen. Ik heb het 1 jaar zelf gedaan en als ik alle dingen die ik moest kopen samen telde en dan nog eens alle tijd en afwas die ik eraan bezig was besefte ik dat ik al bij al veel goedkoper uitkwam.

    Ik ga eens de menu kopiëren. Het is voor 50 euro de man.

    Carpaccio van rund met truffel
    of
    Carpaccio van Noorse zalm met tuinkruiden
    of
    Handgesneden zachte gerookte zalm met garnituur
    of
    Huisbereide terrine van ganzelever met portgelei
    of
    Artisanale garnaalkroket (2 st. p.p.)

    °°°°°°°°°°

    1/2 kreeft gesmoord in eigen vocht met slentergroentjes in bieslookaroma

    °°°°°°°°°°

    Gevulde eendeborstfilet met sinaasappel en aardappelkroketjes (min. 2p.)
    of
    Suprème van Afrikaanse fazant, witloof, rode besjes
    of
    Hertekalffilet van Nieuw Zeeland met woudvruchtjes en aardappelkroketjes (suppl. 10,00)

    °°°°°°°°°°

    Fris citroengebak met gebrande meringue
    of
    Tiramisu origineel
    of
    Crèmeux van banaan met stroop van frambozen
  • oudejaarsavond doen we het simpel. Eerst een aperitief en dan gaan gewoon frituurhapjes zijn. Voorgerecht tomatensoep met balletjes. Hoofdgerecht gourmet en dan dessert chocoladefondue.

    Dan is mijn stiefzoon hier ook en heeft hij het menu mogen kiezen. En op de middag hebben we ook nog het verjaardagsfeestje van mijn zoontje dus ga het al druk genoeg hebben.
  • Gemakkelijk, maar toch heel leuk en lekker, vind ik:

    Hapjes
    Sushi en sashimi
    Bruchetta's
    Bladerdeeghapjes: met spinazie en ricotta of met zalm en prei
    Griekse pasta met groene pesto, tomaat en schijfjes tonijn in een glas

    Voorgerecht
    Carpaccio van zalm, tonijn of rund
    Scampibrochette met zuiderse groentjes
    Scampi's in currysaus
    Garnalencocktail

    Soep
    Aspergeroomsoep met gerookte zalm
    Witloofsoep met garnaaltjes
    Pompoensoep met balletjes
    Courgette/venkelsoep met korstjes
    Brocollisoep met zalmreepjes
    Rode bietensoep met bieslook
    Peterseliesoep met gerookte zalm

    Hoofdgerecht
    Lamskroon met gratinaardappelen en groentjes (boontjes in spek, worteltjes, erwtjes, witloofrolletje, ev. slaatje)
    Tongrolletjes met kreeftensaus en puree
    Kabeljauw met opgevulde paprika's en een paprikaroomsaus
    Kalkoenhaasje met honing en appeltjes
    Vispannetje: kabeljauw, zalm, tongrolletje, sintjacobsvrucht en garnaaltjes met een vissausje en kaas in de oven met puree
    Hertenkalf met rode kool, witloof en kweepeer met knolselderpuree


    Dessert
    Traditionele tiramisu of varianten met aardbei, speculoos en rabarber, bosbessen en advocaat of peren
    Speculaasbavarois
    Creme brulée met peren
    Mousse van witte chocolade
    Warme appeltaart met vanille-ijs
Reageer

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld