Aan een volledig hapjes/tapas menu is inderdaad zeker evenveel werk, als het al niet meer is, dan een gewoon 3 gangen menuutje...
Als je met een redelijk groepje bent valt het qua overschot van benodigdheden nog wel mee. Ik probeer ook wel wat dingen te maken waar bepaalde ingrediënten in terug komen.in de boeken van Dageijkse kost staan ook wel leuke dingen. De warme en koude wrap, de speciale croque monsieurs, de rijstballetjes met chorizo. Ik heb ook eens zelf thaise worsten broodjes gemaakt. Het succesnummer van mijn schoonmoeder: zo van die platte kipspiesjes met sweet chili saus of zelfgemaakte pindasaus. Nog een makkelijke: van die verse gevulde ravioli's ipv koken even frituren of toast met Gravad Lax ( bij het winkeltje van ikea hebben ze daar een heel betaalbare versie van, met nog een superlekker sausje bij ook.
Voorts ongeveer alles van Spaanse tapas

zowel koude als warme. Blokjes tortilla kan je gemakkelijk serveren in een papieren cupcake vormpje, ook koud lekker.
Patatas bravas, lekkere kaas, olijven, gedroogde ham...
Ik krijg spontaan al zin in een feestje.
Als dessertje: banaanbeignets met ijs ( ook uit Dagelijke kost) een topper
