Gezocht snel klaar recepten kindvriendelijk

  • zoals de titel zegt ben ik op zoek naar recepten die heel snel klaar zijn maar toch redelijk gezond en kindvriendelijk.
  • Hai,

    Deze heb ik gevonden op de site van Start To Eat. smile.gif

    Misschien zit er wel iets tussen voor jou.

    ******************************************

    Gehaktballetjes met wortelstampot

    Nodig voor 4 personen: 300 g rundergehakt, 1 ui, 2 eierdooiers, 1 eetlepel tomatenketchup, 2 koffielepels Worcestershiresaus, 1,5 liter groentebouillon, 250 g aardappelen, 300 g Flandria-wortelen, eventueel 30 g boter, 1 eetlepel paprikapoeder, peper en zout.

    Bereiding:
    - Meng het gehakt met de zeer fijn gesnipperde ui, de eierdooiers, de ketchup, de Worcestershiresaus, peper en zout.
    - Laat je kind helpen om van het gehaktmengsel kleine balletjes te rollen. Leg de balletjes even in de diepvriezer.
    - Schil de aardappelen en schraap de wortelen en snijd alles in stukken.
    - Breng de groentebouillon aan de kook en laat de aardappelen en de wortelen 20 minuten koken. Giet ze dan af en vang het kookvocht op.
    - Doe de aardappelen, de wortelen, eventueel de boter, het paprikapoeder, peper en een weinig zout in een kom. Laat je kind helpen om alles fijn te maken en te mengen met een pureestamper.
    - Kook de gehaktballetjes 10 minuten in het kookvocht van de groenten.
    - Verdeel de stamppot over de borden en maak in het midden een kuil. Schep daarin gehaktballetjes en besprenkel alles nog met wat kookvocht.

    ******************************

    Groenteburgers met kaas en knolselderijfrietjes

    Nodig voor 4 personen: 1 Flandria-courgette, 1 ui, 1 Flandria-wortel (met loof), 3 eetlepels olijfolie, 4 groenteburgers, 4 plakjes lightkaas, ½ Flandria-knolselderij, ½ citroen, 8 bladeren Flandria-kropsla (of lollo bionda), 2 eetlepels curryketchup, 4 zachte hamburgerbroodjes, peper en zout.

    Bereiding:
    - Snijd de courgette, de gepelde ui en de geschraapte wortel in kleine blokjes.
    - Verhit 1 eetlepel olie in een wokpan en roerbak de groenten gedurende 3 tot 4 minuten. Kruid met peper en zout en houd warm.
    - Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak er de groenteburgers in gedurende 4 minuten (keer ze om in de helft van de baktijd). Leg op elke burger een plakje kaas en laat de burgers nog 1 minuut bakken met het deksel op de pan tot de kaas gesmolten is.
    - Schil de knolselderij, snijd ze in plakken en snijd elke plak in staafjes. Besprenkel ze met het citroensap tegen het verkleuren.
    - Was en droog de slabladeren en snijd ze in reepjes.
    - Laat je kind helpen om de hamburgers samen te stellen. Snijd de broodjes open. Bestrijk de onderste helft met curryketchup en beleg ze met reepjes sla. Leg hierop een groenteburger en verdeel de gewokte groenteblokjes over de burgers. Dek af met de andere helft van de broodjes.
    - Laat de knolselderijstaafjes 4 minuten goudbruin frituren en laat ze uitlekken op keukenpapier.
    - Verdeel de groenteburgers, de knolselderijfrietjes en de rest van de sla en de gewokte groenten over de borden.

    **********************************

    Thaise tomatensoep en geelgroene nasi goreng

    Nodig voor 4 personen: 1 kg Flandria-tomaten, 400 ml kokosmelk (blik), 2 blokjes groentebouillon, 1 stukje verse gember, 1 koffielepel kerriepoeder, 1 bosje lente-uitjes van Flandria, peper en zout

    Bereiding:
    - Leer je kind de klassieke manier om tomaten te pellen: breng water aan de kook en laat de tomaten 30 seconden in het kokend hete water liggen. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze schrikken onder koud water. Je kind kan nu gemakkelijk de pel van de tomaten wrijven.
    - Snijd de tomaten in stukken. Doe ze met de kokosmelk, de blokjes bouillon, de in stukjes gesneden gember en het kerriepoeder in een pan. Breng al roerend aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
    - Mix de soep, proef ze en breng ze op smaak met peper en zout.
    - Maak de lente-uitjes schoon. Snijd de uitjes fijn en snijd het grootste deel van het loof in ringetjes.
    - Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de lente-uitjes.

    ************************************

    Vissticks met tomatensaus en geroosterde groenten

    Nodig voor 4 personen: 1 kg losse Flandria-tomaten, 1 eetlepel olijfolie, 1 ui, 2 blaadjes laurier, 1 takje tijm, 2 stengels Flandria-prei, 1 Flandria-courgette, 2 teentjes knoflook, 12 vissticks (of 4 gepaneerde stukken vis), enkele blaadjes basilicum, peper en zout.

    Bereiding:
    - Maak eerst de tomatensaus. Laat je kind helpen bij het pellen van de tomaten. Dompel de tomaten 30 seconden in kokend heet water. Haal ze uit de pan, laat ze wat afkoelen en wrijf het velletje van de tomaten weg. Snijd de tomaten in stukken.
    - Verhit de olie en laat de gesnipperde ui erin fruiten en voeg de tomaten toe. Kruid met de laurier, de tijm, peper en zout en laat afgedekt 30 minuten sudderen tot een dikke brij. Verwijder dan de laurier en de tijm en mix de saus glad.
    - Terwijl de saus stooft, kun je met je kind de groenten voorbereiden. Snijd de preistengels (met een deel van het loof) in plakken van 2 cm dik. Snijd de courgette in even dikke plakjes.
    - Pers het knoflook uit. Laat je kind helpen om de stukjes groenten met een keukenpenseel in te strijken met het knoflook. Laat de groenten trekken tot de tomatensaus klaar is.
    - Verhit een grillpan zonder vetstof en laat de groenteplakjes roosteren gedurende 3 minuten aan elke zijde. Draai ze geregeld een kwartslag om een mooi ruitjespatroon te krijgen. Kruid ze met peper en zout.
    - Bak de vissticks in een hete friteuse en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
    - Verdeel de vissticks en de geroosterde groenten over de borden en overgiet met de tomatensaus. Versier met het gehakte basilicum.

    *************************************

    Verborgen bloemkoolbomen

    Nodig voor 4 personen: 300 g aardappelen, 2 eetlepels halfvolle melk, 1 Flandria-bloemkool, 1 ui, 4 kleine kalkoenlapjes, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout

    Bereiding:
    - Schil de aardappelen met een aardappelmesje en laat ze gaar koken.
    - Laat je kind helpen om de aardappelen met de melk tot puree te stampen. Kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat.
    - Verwijder alleen de buitenste bladeren van de bloemkool. Kook de bloemkool in haar geheel gedurende niet langer dan 8 tot 10 minuten (ze moet beetgaar zijn). Laat ze afkoelen.
    - Laat je kind helpen om de hele bloemkool voorzichtig in 4 dikke plakken te snijden. Verrassing: elke plak lijkt op een boom!
    - Snijd de ui fijn en de kalkoenlapjes in reepjes.
    - Verhit de olie in een grote pan met een dikke bodem. Fruit er de ui in en voeg de kalkoenreepjes toe. Laat ze bakken en kruid ze met peper, zout en het paprikapoeder.
    - Neem een grote ovenschaal. Leg de bloemkoolbomen op de bodem en schep de kalkoenreepjes erbovenop. Laat je kind helpen om de bloemkool en het vlees te bedekken met de aardappelpuree tot ze niet meer te zien zijn. Strijk de puree niet glad maar laat ze in pieken.
    - Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat 20 tot 25 minuten garen tot de aardappelpureepieken een mooi kleurtje hebben gekregen.

    mimi1701ap16 wink.gif
Reageer

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld