Formulering voor-/hoofd-/nagerecht

  • Niet direct een receptje nodig, wel alternatieve formuleringen voor receptie/amuses/voorgerecht - hoofdgerecht - dessert om te gebruiken op een menukaartje.

    Ik zie ze soms wel eens op restaurant maar kan nu direct niet op voorbeeldjes komen.
  • een hapje en een drankje/ een natje en een droogje

    als starter / kleine honger(voorgerecht)

    grote honger (hoofdgerecht)

    zalig zoet/ afsluiter (nagerecht)

    voor onze toekomst (voor kinderen)
  • goh ik geraak er niet echt uit
    en zoek nog iets stijlvollere formuleringen

    ik zit nu op:
    - bij het aperitief
    - ???
    - als afsluiter

    Geen germanisten hier?
  • Ik zou niet onmiddellijk met de benaming van een bepaalde gang beginnen. Als ik mij niet vergis staat er bij de meeste menu's (niet à la carte dus) meestal *** tussen de verschillende gangen. Of dat er extra spatie zit in de layout. Maar dus met de naam van het gerecht en niet de naam van de gang.

    Amuses

    {i}***{/i}

    Hors Duvre (koud voorgerecht)

    {i}***{/i}

    Consommé Julienne of Vélouté of Crème de ...

    {i}***{/i}

    Hors Duvre (warm voorgerecht)

    {i}***{/i}

    Hoofdgerecht
  • Hai,

    Voorgerecht: Voorafje

    Nagerecht: Toetje

    mimi1701ap16 wink.gif
Reageer

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld