Confituur maken

  • Hoi,
    vorige week heb ik confituur gemaakt. Ik had een receptje gevonden op internet met 500g mango, 500g ananas en 200ml fruitsap, dat ingekookt met 1kg geleisuiker.
    Ik heb dan nog het schuim eraf gedaan en dan in potjes verdeeld en op zijn kop gezet.
    De smaak is dik in orde, maar die consistentie is niet gelukt. De confituur is gewoon veel te stevig, op een zacht boterhammetje kan ik ze niet uitsmeren zonder mijn brood mee te hebben. Wat heb ik dan verkeerd gedaan?

    Kennen jullie nog lekkere combinaties om confituur van te maken?
  • Misschien te lang laten inkoken?

    Vorige week confituur van rabarber en appel gemaakt. Lekker!

    Grtjes,
    Sabrina
  • Welke geleisuiker heb je gebruikt? Geleisuiker bevat pectine, die zorgt voor de binding van de confituur.
    Op sommige geleisuikers staat op de verpakking: 1 kg suiker voor 1 kg fruit. Maar je hebt ook geleisuikers met: 0.5 kg suiker voor 1 kg fruit.
    Als je deze laatste gaat gebruikten in de verhouding van jouw recept, dan heb je natuurlijk te veel pectine voor de hoeveelheid fruit.

    Indien je wel geleisuiker met de verhouding 1/1 hebt gebruikt, dan heb je volgens mij ook wat te lang laten inkoken.

    hug.gif Ines
  • Dan zal het idd te lang laten inkoken zijn. Dankuwel!
Reageer

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld