Aperitiefhapjes

  • Voor een etentje met vrienden ben ik op zoek naar leuke, originele aperitiefhapjes die toch niet al te moeilijk zijn om te maken. Kan iemand me enkele receptjes of tips bezorgen? Alvast bedankt!
  • lepel hapjes? vb:
    -gamba, half kwartelei, halve kerstomaat, toefje coctailsaus en peterselie.
    -blokje gebakken kipfilet, cesar dressing, parmezaan schilfers, eventueel ansjovis(blik).

    Wraps, in stukjes gesneden,gevuld met bijvoorbeeld: gerookte zalm, roomkaas, uitjes, sla.

    Tapas: olijven, ansjovis,jamón serrano, spaanse kaas, tortilla de patatas,....
  • Meloen met parmaham

    tomaat met mozzarella en basilicum (op een satestokje)

    wraps in stukjes met kruidenkaas, rucola/veldsla met gerookte zalm, kipfilet of rosbief
  • Stokbrood met geitenkaassmeersel:
    Zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes snijden.
    Basilicumblaadjes fijn snijden.
    Geitenkaas mengen met de olie uit de zongedroogde tomaatjes, tot die mooi smeerbaar is en volgens smaak.
    De geitenkaas in een pot doen.
    Daarover de tapenade van de tomaten openstrijken.
    Alles bedekken met een laag van de fijngesneden zongedroogde tomaatjes.
    Bestrooien met de gesnipperde basilicum.
    Lichtjes aandrukken en een nachtje afgedekt laten trekken.
    Schijfjes stokbrood erbij, en laat iedereen zijn eigen broodjes smeren.

    Garnaaltjes met boursin cuisine:
    Warm boursin cuisine (wij vinden de rode potten hier het lekkerst bij) op in een pannetje, roer er garnaaltjes onder. Serveer in een lepeltje of in een blaadje witloof.

    Pizzarolletjes:
    Smeer tomatensaus (of concentraat) op een vierkant stuk bladerdeeg, bestrooi met kaas en eventuele restjes ham,... rol op en snij in schijfjes. In de oven bakken en klaar.

    Warme toastjes:
    Besmeer een ontkorste boterham (kan toastbrood zijn) met wat boter, leg er een sneetje cheddarsmeltkaas op en 4 zongedroogde tomaatjes. Even in de oven, tot het brood knapperig en de kaas gesmolten is. In vier stukjes snijden en klaar.
    Je kan de tomaatjes ook in stukjes snijden, dat eet wat makkelijker, maar zorg dat de "middenlijnen" van het brood vrij blijven om makkelijk te snijden.
    Je kunt er ook wat oregano, pizzakruiden op paprikapoeder op strooien voor extra smaak.
  • Broodrolletjes:
    De korstjes va enkele boterhamen verwijderen. Daarna een laagje kruidenkaas op de boterhamen smeren en ze beleggen met hesp of gerookte zalm. Oprollen en verpakken in aluminiumfolie. Na enkele uurtjes in de koelkast kan je mooie rolletjes snijden.

    Warme balderdeeg hapjes:
    Een vel bladerdeeg beleggen met ham (jambon cru)of gemalen kaas. Oprollen, insmeren met wat eigeel. Vlak voor het etentje snij je plakjes van je rol en bak je die ongeveer 10 minuten op de bakplaat in de oven.

    Je kan ook één grote pot soep maken en die verdelen in kleine kommetjes.
  • Mozzarellawafeltjes:

    Je neemt een klein vierkantje bladerdeeg, hierop leg je een schijfje mozzarella, wat gedroogde kruiden, een plakje bladerdeeg erop en bakken in het wafelijzer.
  • - pasta met garnaaltjes, tomaat, asperge en een sausje in een glas/op een bordje
    - slaatje met stukjes kreeft, stukjes appel en gehakte noten in een glas
    - stukje paté op een toastje met veenbessen
    - stukjes gerookte zalm en/of garnalen gemengd met coctailsaus, stukjes appel en bieslooksnippers in een glas of op een toastje
    - zalmmousse (zalm en philadelphia mixen) met eventueel gerookte zalmsnippers en gehakte bieslook
    - carpacciorolletjes met appel, venkel en boontjes met een coctailsausje
    - satéstokjes: met bolletjes mozarella, tomaatjes en olijfjes of met meloen en parmaham
  • mini hot-dogs (echt succes bij kinderen, maar volwassenen laten ze ook niet koud worden!!): neem een chipolata worst, rol die uit, en draai/snij de worst in kleine worstjes van zo'n 3-4cm. Rol een bladerdeeg uit (diepvries of koelvak) en snij een reepje uit, waar je dan het worstje indraait. even inwrijven met wat eigeel. Als je bezoek er is, gewoon 10-minuutje in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Op een bordje leggen, een klein potje mosterd en een klein potje ketchup ernaast. En iedereen kan nemen, even dippen in favoriete saus, en smullen maar!!

    prikkers:

    een prikker met een blokje meloen en een rolletje parmaham
    een prikker met een gedroogd tomaatje en een bolletje mozarella
    een prikker met een blokje kaas en een druifje

    glaasjes:

    beetje sla versnipperen. in ieder glaasje wat sla doen, een klein kwakje mayo of dressing erop, gerookte zalmreepjes erop en afwerken met piepklein beetje versnipperde ui en bieslook

    beetje sla versnipperen. in ieder glaasje wat sla doen, een klein kwakje mayo of dressing erop, wat garnaaltjes erop en afwerken met beetje tomatenblokjes.
Reageer

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld