Incontinentie

 • Incontinentie

  Vroeger had ik ook al soms moeite hiermee, en vooral een druppeltje bij niezen door allergie, maar sinds de bevalling van mijn jongste is het serieus erger.
  Vooral in de week voordag ik mijn regels heb, heb ik last van plassen bij hoesten, niezen, op mijn hurken gaan zitten, iets "zwaars" heffen (bijv. mijn 10kg. kleuter). Het is bij hoestbuien ook erg veel, en erg genant. Een tijdje terug kon ik bij mijn grootouders niet meer ophouden tijdens het hoesten en mijn broek, benen, alles nat. Sindsdien die week Tena-slips maar zelfs die houden het amper omdat het tot halverwege mijn buik omhoog spuit. Ik durf er niet over beginnen bij de dokter, zo genant, maar ik wil wel een oplossing. Iemand ervaring en tips? Helpen wasbare luiers voor volwassenen beter (ze beweren dat dit bij baby's ook beter is tegen spuitluiers tot in de nek)? Help...
 • Oei , héél lastig.

  Maar ik zou toch snel een afspraak maken bij je huisarts.
 • Ik zou absoluut contact opnemen met de huisarts. Wat urine verlies na een bevalling kan altijd wel. Maar zoals jij het omschrijft klinkt dit toch best ernstigs.
 • Hier ga je echt best mee naar de huisarts.
  Dit is absoluut niets om je over te schamen.
  Mijn zus heeft voor een groot medisch bedrijf gewerkt die gespecialiseerd waren in oplossingen hiervoor en als je hoorde hoe "gewoon" daar over incontinentie etc. werd gesproken, dan is alle schaamte eigenlijk weg. Mij heeft dat in ieder geval geleerd dat moest ik er ooit een probleem mee hebben, ik er ZEKER NIET mee zal blijven zitten omdat er een scala aan oplossingen voor bestaat.
  Je bent nog veel te jong om nu al te denken in termen van "wasbare luiers voor de rest van je leven".
 • Inderdaad ook naar de huisarts en dan samen kijken voor een goede kine pelvische revalidatie.... Het komt veel vaker voor na een bevalling dan je denkt, en zelfs ervoor.
  Er zijn echt personen die je kunnen helpen en dan werk je naar een lange termijn oplossing. Want luiers kan nu het probleem opvangen, maar zal het niet oplossen.
 • Ik had tijdens mijn laatste zwangerschap ook heel veel last van urineverlies. Heb toen ook een flinke verkoudheid gehad gedurende een paar weken en als ik dan moest hoesten of niezen op het moment dat ik moest plassen, verloor ik dus een hele plas. Ik heb het toen bij een controle meteen gezegd aan de gynae en na de bevalling ben ik gestart met gespecialiseerde kine. Daar krijg je zo'n vaginale sonde in zoals bij de gynaecoloog en dan moet je je bekkenbodemspieren opspannen en ontspannen en op een scherm kan je dan zien hoe goed of hoe slecht het gaat. Ik krijg ook telkens wat stimulatie van de spieren via die vaginale sonde. Dat geeft zo'n tintelend gevoel, maar doet zeker geen pijn. Bij mij helpt het toch om die spieren te trainen. Tijdens mijn eerste zwangerschappen had ik geen urineverlies, maar wel verzwakte bekkenbodemspieren na de bevalling en dat heeft telkens toch geholpen.
  Als de kine niet voldoende helpt, kunnen ze door middel van een ingreep een bandje plaatsen onder je blaas. Maar sowieso moet je eerst kine volgen.
  Praat er eens over met je gynaecoloog. Die mensen horen dat wel vaker hoor. De gynaecoloog kan je doorverwijzen naar een gespecialiseerde kinesist en uitleggen wat de opties zijn als kine niet voldoende helpt.
  Bij mij zal er misschien nog een ingreep volgen, maar ik heb ook wat last van een verzakking. Misschien heb jij dat ook wel. Dus best toch eens laten nakijken.
 • Wat je schrijft over je regels herken ik ook wel. Ik had ook veel meer last van mijn verzakking vlak voor en tijdens m'n regels, maar dat is normaal. Ik weet niet of je direct nog een kinderwens hebt, maar een pil continu doornemen kan in dit geval al veel helpen. Doe ik zelf ook, eigenlijk om andere redenen, maar het helpt dus ook daarvoor.

  Ik hielp mezelf tijdens mijn zwangerschap trouwens met dik kraamverband, maar dat hield ook niet altijd alles tegen. Op den duur zag ik er enorm tegenop om buiten te komen als er niet direct een toilet in de buurt was, want ik was telkens bang dat het door het kraamverband ging lekken. Had dan ook vaak een extra broek mee.
  Maar ik vind het echt geen optie om hier op jonge leeftijd zo al mee te sukkelen. Er zijn echt oplossingen, dus zet die schaamte aan de kant.
 • Een jaar na mijn bevalling en weken van kine later verlies ik nog steeds wat urine tijdens het niezen (en zelfs tijdens het vrijen!). De hoeveelheid is niet groot maar vooral tijdens de seks is het genant...
 • Wow, ik sta er versteld van dat sommigen dat aandurven van dat te zeggen tegen de dokter / gynaecoloog.
  Hier geen kindje meer op de planning (niet zo'n fijne zw.schap gehad plus we zijn ook niet de jongste ouders aller tijden), dus afvallen en dan de pil nemen zou een optie zijn.
 • Fijn en gemakkelijk is dat gesprek niet. Maar het is die mensen hun job om ook genante vragen te krijgen en oplossingen te bieden. Die horen wel wat meer.
  Zo een blaasverzakking komt echt veel voor bij vrouwen. En zo een ingreep wordt vaak uitgevoerd. Niks om je over te schamen tov een dokter.
  En er zijn veel betere oplossingen dan herbruikbare luiers waarbij je probleem wordt opgelost.
 • Na bijna een maand ziekte heb ik (voor iets anders) antibiotica gehad. Wat een verschil heeft dat gemaakt! Voorheen ook altijd zo'n donkere kleur en vieze geur, dat was dus weg na een paar dagen, en ben intussen weer in de fase van "een drupje als ik meermaals moet niezen of hoesten". Ik vermoed dat er dus toch een infectie heeft gespeeld, hoewel ik geen klachten had die daarop wezen.
Reageer

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld