bevalling Jan Palfijn Merksem

 • Hallo iedereen,

  Zijn er hier dames die kort geleden zijn bevallen in het Jan palfijn ziekenhuis in Merksem ??

  Mijn vraag is hierbij wat je best allemaal meeneemt naar het ziekenhuis. Heb ondertussen al van verschillende mensen gehoord die bevallen zijn dat je geen kleertjes voor de baby moet meenemen buiten een pakje om naar huis te gaan...

  Mijn vraag is dus wat zij voor jou voorzien, zodat we niet teveel meenemen en toch de noodzakelijke spulletjes zeker bij hebben !

  Alvast bedankt voor de tips !!!  Natascha pregnant.gif
 • Hallo Taschatje,

  Wat fijn hier iemand te vinden voor het Jan Palfijn,
  Ikzelf ben er al 3 keer bevallen en ben er zéér tevreden over.
  Ik weet dat het niet nodig is zelf kleertjes mee te nemen, maar ik heb dit toch telkens wel gedaan.
  Ik vond het gewoon persoonlijk leuker je kleintje in een mooi pakje te zien liggen ipv een ziekenhuishemdje.
  Bij welke gyn ga je?
  Wij zijn volop bezig voor nr 4.
  Hopelijk lukt het deze maand.
  Zondag 11/11 is mijn NOD en mijn temp is voorlopig nog 36.8 dus op de moment zeer goed.
  Ben jij van Merksem??

  Groejes
 • Hey Nancy,

  Nee wij zijn niet van Merksem, wij wonen in de stad. Mijn gynaecoloog is Dr Slangen, waar ik toch wel tevreden over ben !

  Uit je reactie kan ik verstaan dat je wel je eigen kleertjes mag meebrengen (in sommige ziekenhuizen is dat blijkbaar niet toegelaten)

  Heb jij enige tip die je kan meegeven wat je zeker wel moet meenemen ?
  Ik ben al bezig spulletjes te verzamelen voor de 'vluchtkoffer'...

  Had jij een 1pers kamer?

  Hopelijk lukt het voor jullie nr 4 !!!


  Alvast veel succes!

  groetjes,
  Natascha pregnant.gif
 • Hey Natasha,
  Ik ben op 25/08 bevallen in Jan Palfijn en ben ook bij dr. Slangen.
  thumbup.gif Goeie dokter he?! Hij heeft ons heel goed bijgestaan ivm moeilijk zwanger worden en de uiteindelijke kunstmatige insem.
  Je mag gewoon je eigen kleertjes meebregen want in het ziekenhuis hebben ze enkel pampertjes en van die hemdjes die je met een lintje dicht maakt...
  Persoonlijk zou ik gewoon altijd eigen kleertjes meedoen, zelfs al hadden ze die in het ziekenhuis...
  Het is ook allemaal zo schattig die babyspulletjes
  Succes!
 • hoi,

  Ja inderdaad eindelijk een topic over palfijn merksem. ben daar bevalle van men dochtertje (bijna 2j).

  Ik heb Dr Swaegers Marina.

  Ik heb toen ook en zal ik nu ook doen, zelf body'jes en pyamatjes meegenomen en vind toch dat het van pas komt hoor, naargelang de temperatuur kan je je kleintje aankleden en hoef je je baby niet steeds onder lakentjes en in doeken te stoppen als het wat frisser is.

  In het palfijn neem je mee wat je wil!!

  good luck.

  x
 • Hey Taschatje,

  Ik ben ook bevallen bij dr slangen, heel lieve en attente man.
  Kan ook altijd een grapje af, en heeft veel geduld vind ik.
  Je kan er idd meenemen wat je wil.
  Nee, ik had toen een grote kamer, maar ga nu ook voor een 1 persoonskamer, kwestie van wat privacy, en de kamers zijn ook heel mooi ingericht, met eigen badkamer en douche.
  In een grote kamer, moet je nog op de gang gaan douchen, en dat is niet altijd evident.
  Hoop dat je er wat aan hebt,

  Groetjes wave.gif
 • Hey,
  normaal gezien ging ik bevallen in St Augustinus (Wilrijk). Maar m'n kleine jongen heeft er anders over beslist. Ik heb een vreselijke zwangerschap achter de rug (oa vanaf week 25 weeën) en liep al sinds week 35 rond met 3cm ontsluiting.
  Ik zou op 16 mei ingeleid worden. Op 15 mei om 21u kreeg ik plots rugweeën. Ik had eigenlijk ni door dat dit weeën waren, omdat ik altijd harde buiken had gehad. Om 21u15 brak m'n water en had ik onmiddellijk om de 2min weeën. Vermits we in Merksem wonen, dierven we niet meer naar Wilrijk rijden en ben ik dus om 22u02 in Palfijn bevallen. En gyn was er ni bij, geen tijd voor. Wel voor de nageboorte, en als ik het goed heb, was dat Dr Prinsen.

  De bevalling zelf is prima gegaan, goede begeleiding van de vroedvrouwen. Ben op m'n zij bevallen (op aanwijzing van de vroedvrouwen) en dat was een geweldige ervaring! Zijn er nog die op hun zij bevallen zijn en niet in het 'bevallingsbed' met beugels? Want ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord.

  Ik had ook m'n eigen kleertjes bij. Veel lag er eigenlijk ni op mijn kamer, dus had m'n man voor de kleertjes gezorgd. Ook verzorgingsproducten (in Palfijn is dat Galenco) zijn daar aanwezig. Ze worden wel aangerekend. Persoonlijk vind ik dat normaal, maar er zijn mensen die daar blijkbaar over struikelen.

  Succes met je bevalling!!

  Gr
  K'tje
 • Ik ben in juli bevallen in Jan Palfijn. Kan er ook alleen maar positieve dingen over kwijt!!
  Wat had ik mee:
  *spullen voor mezelf: pyama, wasgerief, handdoeken, washandjes, enz... Ik kreeg er kraamverband en van die netbroekjes, een doos met borstcompressen

  *voor m'n zoontje: wat body'tjes (was zomer) en leuke kleertjes voor in de dag... Je mag er gebruik maken van pampers, natte doekjes, gerief voor navelverzorging, handoeken, washandjes, overslaghemdjes en ik kreeg ook een setje van Galenco met de al de producten die je nodig hebt voor de verzorging van je kindje. Dat setje word idd wel aangerekend, maar neem je ook mee naar huis en bij mij was dat 11? en dan had je wasgel, bodymelk, badolie, tube'ke luierdrème, 2 tube'kes eosine, thermometer en druppeltjes vitamine K. Als je het allemaal zelf koopt bij de apotheker ben je gemakkelijk 30? kwijt dus ik vond dat niet erg.
  Ik had ook een kammetje en borsteltje bij (gelukkig maar, wat onze Ilian heeft een mooie bos haar meegekregen goofy.gif )
  Wat ook handig is zijn krabwantjes voor het geval ze al scherpe nageltjes hebben.

  Hopelijk ben je een beetje gehopen.
  Groetjes
 • Hey K'tje
  Ik ging normaal op mijn zij bevallen in het Jan Palfijn bij Dr. Slangen maar het is uiteindelijk een spoedkeizersnede geworden.
  Ik heb enkele jaren geleden tijdens opleiding voor vroedvrouw (na 2 j gestopt) verschillende stages ook gedaan en ik vond steeds al Jan palfijn te merksem het beste op alle gebied. Ook de bevallingen op de zijde (toen deed enkel dr. Slangen het) altijd geweldig en heel mooi!
  Helaas zat het er bij ons meisje niet in maar ik hoop dat ik het wel kan ervaren bij een tweede kindje...net zoals een normale zwangerschap want ik heb ook moeten plat liggen vanaf 24w wegens laagliggende placenta waardoor ik 2 keer een bloeding heb gehad met daarop volgend lichte premature contracties.
  Maar goed, ik doe het allemaal zo weer opnieuw want ze zijn het meer dan waard!!! <3
 • Hey allemaal,

  Tof dat er nog mensen zijn van in de buurt, ikzelf ben van Kalmthout en ga ook in Palfijn bevallen. Mijn gyn. is L.Lammens, maar die is pas zelf bevallen, dus nu zit ik bij de gyn. waar ze een praktijk mee deelt, M. Swaegers.
  Allebei heel goede dokters vind ik.
  Dit is ons eerste kindje, ik zou dus niet weten hoe het is om in Palfijn te bevallen. Ik heb er in elk geval alleen maar goede dingen over gehoord. Ze helpen je er ook enorm met borstvoeding geven, wat ik ook heel positief vind.
  Wel spannend allemaal!!!
  Groetjes
 • hoi liezie,

  Ik heb ook Dr Swaegers en inderdaad een goede dokter MAAR je kan haar AMPER bereiken. als je haar belt kom je ALTIJD bij een centrale die haar en berichtje doorstuurt waarop zij moet terug bellen en ik heb nog maar 1x gehad dat ze me terug belde. ze zit 2 dagen in het ziekenhuis op consultatie( 2dagen van 2 uur) dan kan je haar daar bereiken en DAN NOG neemt ze de telefoons niet op, wat ik persoonlijk heel negatief vindt hoor.

  gr
 • Hey Biibiii,

  Daar heb ik tot nu toe nog niet echt last van gehad. Ik heb al mijn afspraken in het begin van mijn zwangerschap gekregen en tot nu toe heb ik haar voor de rest nog nooit moeten bellen ofzo.
  Ik ben wel nog maar twee keer bij haar geweest, want normaal is lammens mijn gynaecoloog.
  Ga jij in het ziekenhuis op consultatie of in hun praktijk?
  Ik ga in de praktijk.
  Maar ach, als de vroedvrouwen maar lief en bereikbaar zijn.
  Zij zijn toch het belangrijkste tijdens een bevalling hé?!

  Groetjes
 • hoi,

  Ja ik heb al mijn afspraken ook gekregen en al goed haha want als je haar de eerste keer belt voor een afspraak (als niet zwangere) sta je 3 maand verder eer je bij haar kan zo druk heeft ze het.

  het is inderdaad zo dat de vroedvrouwen je je bevalling doorhelpen.

  Ja ik ga ook op de prive-praktijk. de 19de november is het weer aan mij bigsmile.gif

  gr x
 • Hey,

  Ik moet 26 november terug, dan begin ik net mijn laatste week te werken. En vanaf dan mag ik elke week op controle komen. Nu is het dus de laatste keer dat ik wat langer in spanning moet wachten op het volgende bezoek.
  Ik ben altijd wel benieuwd hoe groot onze pruts gaat zijn, hoeveel het ongeveer weegt,...
  En nu vooral benieuwd of er al een beetje beweging begint in te komen!
  Maar ons prutske mag gerust nog even blijven zitten van mij.
  Hoe benieuwd ik ook ben!
  Groetjes
 • hoi,

  Ja ik ben ook benieuwd naar de lengte enz... want het is alweer 8 weken geleden de laatste meting omdat ze vorige keer al zo diep ingedaalt was dat ze het hoofdje niet kon meten en dus ook geen gewicht kon bepalen...nu HOOOOOOOP ik dat ik nu IETS weet tenslotte naderen we de eindfase en willen we weten hoe het met ons beebje gesteld is he.

  En natuurlijk of ik al meer ontsluiting heb en of de baarmoederhals nog korter is dan de vorige keer (2cm)...dus het is spannend.

  x
 • Hallo,

  Hoe gaat het hier met de zwangere dames??
  Heb terug een afspraak gemaakt bij dr Slangen.
  Had eerst Dr Swaegers, maar heb een cyste en zij zei dat het niet erg was, terwijl deze al serieus was gegroeid.
  Zijn nu al 9 maanden bezig en nog niet zwanger , terwijl dit bij de vorige zwangerschappen telkens van ronde 1 raak was.
  Dus, mijn gevoel zegt dat het er wel mee te maken heeft, dus heb ik een afspraak gemaakt bij Dr Slangen, op 24 december om kwart na 15.
  Wat een uur en wat een dag, tussen de soep en de kalkoen zal ik mr zeggen. Hihi.
  Nog iemand overgeschakelt nr Dr Slangen??
 • hoi,

  Ik heb ook een cyste gehad op men eierstok vlak voor ik zwanger wilde geraken. en met een kijkoperatie hebben ze die weggebrand. daghospitaal. Ik kan nu geen vergelijking maken of ik daardoor niet zwanger geraakte maar toen de cyste weg was en we na een tijdje besloten aan kindjes te beginnen was ik direct zwanger. tussen het eerste onderzoek (cyste 1,5cm) en de kijk operatie was men cyste al tot 3 cm gegroeid op amper 2 weken. (dat was bij Dr Lammens) maar ja die is in zwangerschapsverlof natuurlijk.

  greetz
 • Bedankt Biibii.

  Ik hoop dat dat ook de reden bij mij is.
  Zal blij zijn dat het 24 december is en dat ik nog ens een goeie uitleg krijg.
  Hopelijk, indien ze het moeten verwijderen, ben ik daarna ook direct zwanger.
  Ik kijk er al naar uit.

  Bedankt wave.gif
 • Ja ik hoop het voor je. maar wat een ongelooflijk domme datum, toch? haha

  good luck.
 • hey
  ik ben ook bij dr. Slangen én supertevreden! ik denk dus dat je een goede keuze gemaakt hebt door over te schakelen!
  en tja, 24/12 is misschien een domme datum, maar toch niet meer zo heel lang wachten hé. Dat is soms wel anders daar, maar ja,d a's bij elke dokter/Specialist die een beetje goed is tegenwoordig é!

  ik hoop nu ook gauw terug te kunnen bevallen. Had vorige week ook een goei 2cm opening, volleidg ingedaald en gestript, maar zonder resultaat helaas!
  Biibii en Liezie, jullie moeten blijkbaar ook niet lang meer? Nog een goeie 5 weken! die laatste gaan snel hoor!

  groeten en succes!
  sarah
Reageer

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld