2 verschillende mutualiteiten ouders !!??

 • Waar moet/mag je je kind inschrijven indien de ouders bij 2 verschillende mutualiteiten zijn ?
  Ikzelf ben lid bij de CM en mijn man bij de OZ, en dit willen we zo houden. Nu zouden we graag ons kind inschrijven bij de CM.

  *Bij OZ zeggen ze dat je dit vrij mag kiezen.
  *Bij CM zeggen ze dat dit moet gebeuren bij de oudste van de 2, dus in ons geval bij de vader, dus OZ.

  Wie moet ik nu geloven?? upset.gif

  Bij welke CM-mama's is dit wel gelukt om hun kind daar in te schrijven?

  Groetjes
 • Misschien weet je dit al lang, maar ik wil het voor de zekerheid toch even meegeven. Het kraamcadeau dat je bij CM krijgt is een heel pak voordeliger als beide ouders zijn aangesloten bij CM. Ik weet nu niet of het voor jullie NOG interessanter is om de cadeaus (premies) van het OZ en de CM te combineren, maar dat zou mij straf lijken. Wat ik dus in jullie geval zou doen: nu nog snel de papa ook bij CM inschrijven, als het kindje geboren is dit ook bij CM inschrijven (zoals jullie willen) en dan daarna papa terug overzetten naar OZ. Misschien is die werkwijze toch wel het bekijken waard.
 • OZ is niet echt in de buurt bij ons. Zij zitten vooral in O/W Vlaanderen en de Kempen.

  Mijn man krijgt voor zijn lenzen 75? per jaar terugbetaald (bij CM is dit veeeeel minder) dus die blijft bij OZ, anders was hij al lang overgestapt. wink.gif
 • Ik kreeg ook de info mee dat ze bij de oudste van de twee moeten ingeschreven zijn (bij mij dus en dat is de CM). Ze zegden daar ook direct dat de kraamcadeau's veel voordeliger waren als beide ouders ingeschreven zijn, maar mijn man wil niet veranderen.
 • Wij zitten ook bij twee verschillende mutualiteiten.. het OZ en de Socialistische. Wij mochten kiezen waar we Sander ingeschreven. Dit hebben we bij het OZ gedaan omdat deze iets beter zijn als bij de socialistisch. Wij hebben gewoon 2 cadeau's gekregen. Bij alletwee de kleine, maar juist wat we nodig hadden. Van de socialistisch kregen we een autostoel en bij het OZ kregen we bon van ongeveer 200 euro (ik weet het juiste bedrag niet meer) waarmee we vanalles uit hun cataloog mochten kiezen.
 • Ikzelf zit bij cm en vriend bij voorzorg. Bij ons is het zo dat kindje bij de voorzorg is. Dit omdat wij samenwonen en de papa de oudste is. Als hij zijn adres ergens anders had, stond ze bij mij de cm. Maar dat je zelf mag kiezen van mutualiteit wist ik niet.
  groetjes
 • Hallo,

  Ik ben mama van 2 meisjes die allebei bij mij ingeschreven werden bij de cm, terwijl de papa (en de oudste van ons 2) bij de socialistische mutualiteit is. Wellicht zijn jullie getrouwd, want bij ons (samenwonend) heeft niemand daar iets over gezegd.

  Een getrouwde vriendin van me heeft -zoals eerder geschreven hier- haar man net voor de geboorte ingeschreven bij de cm (bovenop zijn gewone mutualiteit via zijn werk)en dat is probleemloos gelukt. Zij deden dit vanwege de geboortecadeau's die je krijgt als je beiden bij de cm bent, dus geen idee wat er gebeurt als je je nadien niet meer aansluit en je kinderen bij jouw naam staan...

  Succes!
 • hey,

  Ik ben bij cm en mijn man bij de voorzorg. Normaal is dat je kindje ingeschreven wordt bij de oudste van jullie 2. Maar je kan een blad laten invullen waarin staat dat je man akkoord is dat je kindje bij de cm wordt ingeschreven. Hij moet dat dan ondertekenen.
  Bij cm heb ik 160 euro aan cheques gekregen bij dreamland. En mijn man heeft autostoel en eetstoel gekregen en nog 20 euro of zoiets. (Die eetstoel is wel niks waard)
  groetjes
 • bij de voorzorg kan je ook kiezen voor een cheque van 360 euro als beide ouders aangesloten zijn dus dat vind ik wel de moeite, ofwel krijg een kinderwagen
 • Hi,
  Ik zit bij Liberale, mijn man bij Socialistische.
  Te laat aan gedacht om alles samen te zette, ik wou ook geen papierrompslomp juist voor mijn bevalling.
  Want dat duurt dan enkele weken voor u dossier is overgedragen (gelukkig heb ik dit niet gedaan, dochter 3 weken te vroeg geboren).

  Silke staat bij mij in de liberale, vroeger was dat automatisch bij de oudste ouder (ik dus), nu maakt dat niet uit.
  Ik heb het gewoon voor het gemak gedaan, liberale ligt dicter bij ons thuis dat socialistische.

  En qua geschenken hebben wij ons niet echt verlies gedaan mijn man heeft zijn deel gehad van socialistisch en ik van liberale.
 • Waarom moeten ze het toch zo moeilijk maken!? Het is dus blijkbaar enkel de CM die moeilijk doet. upset.gif
 • in principe kan je dit vrij kiezen, maar de CM heeft er veel voor over om nieuwe leden aan te werven, zo te zien...
 • Doe er gewoon je voordeel mee i.p.v. erover te stressen. Zo moeilijk is dat allemaal niet hoor. Je kan perfect voor heel even bij de ene aansluiten om dan onmiddellijk weer terug te gaan. Wees dan toch ook gewoon egoïstisch en kies voor die formule die je het meest opbrengt. Ja, dat is even uitvissen, maar veel werk is dat niet.
 • Dan nog maar eens contact opgenomen, deze keer met de hoofdzetel van CM, en zij zeggen dat de wetgeving veranderd is en dat je mits ondertekening van een document het kind kan inschrijven bij de mama. Dus zoals Nathalie al zei hierboven.

  Iedereen bedankt voor de reacties! wave.gif
 • Krijg je het kraamcadeau pas als het kind geboren én ingeschreven is? Ik dacht dat je als CM-lid daar zowiezo recht op had, zelf als je partner elders lid is.
  Ik ben dus lid van CM en mijn man bij Securex. Wij hebben eigenlijk nog niet echt nagedacht waar we ons kind gaan inschrijven. Ik dacht ook dat iedereen de vrije keuze had...

  Mieke
 • Ja, bij de CM krijg je dat, ook al is het kind er niet ingeschreven.
 • Bij mijn eerste stond ik bij partena, en mijn man bij CM. Onze oudste is toch gewoon bij CM ingeschreven geweest, en mijn man is 1 jaar jonger dan ik...

  wave.gif
 • OZ en CM

  update februari 2016: Ik (de papa) ben aangesloten bij OZ en de mama is aangesloten bij CM. We mochten kiezen bij welk ziekenfonds onze zoon ingeschreven zou worden zonder dat iemand van de ouders van ziekenfonds zou wisselen.
  Optie 1: onze zoon gaat bij de mama bij CM. De papa krijgt in dat geval geen enkel(!!) geboortegeschenk van OZ. We krijgen dan wel een aantal keuzes via de mama bij CM.
  Optie 2: onze zoon gaat bij de papa bij OZ. De papa krijgt dan wel een geboortegeschenk van OZ (voorwaarde is oa de inschrijving van de baby bij OZ) en we krijgen een geboortegeschenk bij CM.
  Optie 3: 1 van beide ouders verandert toch van ziekenfonds en dan hebben beide ouders recht op een geboortegeschenk bij die desbetreffende mutualiteit.

  Aangezien we in Noord-Oost Limburg wonen, het dichtsbijzijnde OZ-kantoor hier 40km vandaag ligt, de oppashulp en andere babygerelateerde zaken allemaal vooral op de andere kant van het land georiënteerd zijn, gaat de papa nadat hij zijn hele leven bij OZ was, overschakelen naar CM. Het comfort van een persoonlijk aanspreekpunt in eigen dorp te hebben liggen zal bij gezinsuitbreiding zeker van pas komen (papa is zelden ziek, dus die ene envelop per jaar opsturen van Limburg naar Brugge was voorheen geen probleem), het ontbrekende fatsoen om een kersverse papa ook een geschenk te voorzien (ongeacht de inschrijving van het kind) en het beperkt aanbod qua hulp/bijstand in deze regio hebben deze stap van OZ naar CM doen vergemakkelijken. Om over de jaarlijkse vergoeding nog te zwijgen...
 • oei, ik dacht hier even mijn licht te komen opsteken, aangezien er 18 reacties zouden zijn, en vind maar 1 reactie terug?
 • oei, ik dacht hier even mijn licht te komen opsteken, aangezien er 18 reacties zouden zijn, en vind maar 1 reactie terug?mama S @ Vandaag 15:57


  @mama S Eventjes in instellingen aanpassen zodat je oudere berichten kan zien, topic dateert van in 2011 en als je instellingen van je account niet goed staan, dan zie je enkel de recente..
Reageer

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld