Osteopaat tegen (verborgen) reflux

 • Osteopaat tegen (verborgen) reflux

  Hey iedereen,

  Ons dochtertje is nu een maand oud en ik denk dat ze wat last heeft van verborgen reflux. Ze geeft geen melk terug maar krijst na elke maaltijd, hoest vaak (ook 's nachts), heeft vaak de hik, trekt zich naar achter,...

  We dachten eerst dat het krampjes waren, want daar heeft ze ook veel last van.. maar die geluiden die ze continu maakt en haar manier van doen leiden mij eerder naar het pad van reflux.

  Nu heb ik gelezen dat een osteopaat hierbij baat kan bieden.
  Kent er iemand een goede osteopaat, gespecialiseerd in reflux/krampjes omgeving Gent die hierbij zou kunnen helpen? Of heeft iemand al positieve ervaring met een osteopaat bij dit soort problemen?


  Bedankt alvast!
 • Die symptomen klinken helaas heel vertrouwd. Geen ervaring met osteo, wel met fasciatherapeut. Oefeningen die deze meegaf, in combinatie met verzwaarde voeding, hoogstand van bed en na enige tijd toch medicatie (Omeprazole) heeft het hier draaglijk gemaakt. Vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen, het is bij momenten slopend... En als ik advies mag geven, toch eens langs de kinderarts passeren (wij hebben dat net te lang uitgesteld en uiteindelijk bleek haar slokdarm ontstoken, wat het voor haar extra pijnlijk maakte). Ik moet wel zeggen dat, eenmaal de symptomen wat onder controle waren, dit een wereld van verschil maakte (van meerdere aanvallen per dag naar 2 à 3 per week die we dan met Gaviscon konden oplossen. Goede moed en veel succes!
 • Dankjewel, Caro voor de tips! Ga ik eens bekijken. Het is inderdaad slopend en mijn hart breekt als ik ze keer op keer hoor krijsen..
 • Hier hele goede ervaringen bij Elisabeth Rosseneu uit Sint-Niklaas, is vanuit Gent ongeveer 30min rijden maar zij was onze held! Ook altijd heel bereikvaar
 • Osteopathie heeft indertijd van ons meisje niet veel geholpen.

  Wel omeprazole en redelijk vroeg met patatjes begonnen. Waar ik dan redelijk wat kritiek op kreeg. Geef jij die medicatie aan je kindje??? Begin jij zo vroeg al met patatjes???

  Ze zat ook graag in haar wipstoeltje omdat ze dan rechter zat dan al liggend. Zet jij je kindje veel in een stoeltje??? Is slecht voor de rug hoor!!!

  Ze is nu op Boerderijkamp dus ze heeft al mijn wanpraktijken blijkbaar overleefd wink.gif

  Maar ik herinner me al te goed hoe lastig het was zowel voor de baby als voor mama en papa
Reageer

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld