Aansturend hormoon schildklier verhoogd

 • 9 weken geleden werden wij trotse ouders van een zoon.
  Bij een bloedname ivm bilirubinewaarden (geelheid) werd ontdekt dat de waarden van het 'aansturend hormoon van de schildklier', TSH?, te hoog stond. Een nieuwe bloedname werd ingepland een week later. Dan zou alles gestabiliseerd moeten zijn. We moesten ons zeker geen zorgen maken.

  Een week later echter hetzelfde, de waarden waren nog niet genormaliseerd. Oké, we laten wat meer tijd tussen tot de volgende bloedname. Geen zorgen maken zegt de KA. Nu hebben we intussen dus die bloedname gehad en zijn de waarden nog steeds verhoogd.

  Nu wil de arts binnen een maand opnieuw bloed nemen, maar ik ben het aanmodderen wat beu.
  Ze blijft bij iedere bloedname herhalen dat ze normale waarden verwacht en dat we ons geen zorgen moeten maken. Als ik rechtstreeks vraag naar waar dit op kan wijzen ontwijkt ze mijn vraag.

  Daarom hier mijn vraag: heeft iemand hier ervaring mee? Mijn zoontje wordt namelijk telkens getest, maar ik heb nog steeds geen flauw idee waarom en wat er mis kan zijn.

  We gaan nu wel alvast een tweede opinie vragen bij een andere arts.
 • hoe hoog staat die, weet je dat?
 • ligt een te hoge TSH niet aan een onvoldoende werkende schildklier zodat de hersenen steeds dat aansturend hormoon (TSH) verhogen om de schildklier toch maar in gang te krijgen...
  normaal wordt een te trage schildklier wel ontdekt via die test 3 dagen na de geboorte (druppel bloed op een kaartje)
 • De KA heeft niet gezegd hoe hoog die precies staat.
  Wel zouden de schildklierwaarden zelf wél goed zijn.

  We gaan in ieder geval nog voor een tweede opinie, want op deze manier kunnen we zinloos bloed blijven afnemen. En het is nu niet dat ik mijn kleine ventje zo graag zie wenen..
 • groot gelijk
  vraag dan wel alle bloeduitslagen op zodat je die aan de andere dokter kan voorleggen, anders moet die weer bloed trekken
 • Hoi Moesje,

  Ik heb zelf last van een te traag werkende schildklier, je tsh staat dan idd te hoog...dat is een teken dat je schildklier extra hard moet werken om voldoende hormoon aan te kunnen maken. Ik moet pilletjes nemen om dit bij te sturen, valt (bij volwassenen althans) vrij vaak voor en is eigenlijk niet echt rampzalig, maar je moet het wel onder controle houden. Hoe dit bij kindjes zit en welke impact dit heeft, weet ik niet. Maar moest ik in jouw plaats zijn, zou ik contact opnemen met een specialist (endocrinoloog) als je bij de ka op je honger blijft zitten. Je hebt bv in antwerpen het kinderziekenhuis, waar allerhande specialisten zitten voor kinderen. Wij zijn daar ook al geweest op eigen initiatief en heel goed geholpen...ik weet niet waar je woont, maar er zijn vast nog gelijkaardige instellingen in vlaanderen, neem ik aan.

  Veel succes!
  Romina
 • We gaan volgende week dinsdag naar Gasthuisberg. Hopelijk worden we daar beter verdergeholpen.

  Romina, zijn de waardes van jouw schildklier zelf wel normaal? Want dit is bij onze zoon wel het geval. Enkel het aansturend hormoon is te hoog.

  Het eerste wat mij gevraagd werd toen zijn waardes slecht waren was ook of ikzelf schildklierproblemen heb. Best ook eens zelf laten testen? Want ik heb toen gezegd van niet, maar eigenlijk is dat ook nooit getest geweest, dus voor hetzelfde geld heb ik wel een probleem?
Reageer

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld