Waarom zoveel negatieve reacties op een vierde kindje?

, 2.488 keer bekeken

Hallo,

Ik ben de trotse mam van 3 kindjes: Anke (10), Franky (9) en Nick (3).
Franky is geboren met een gespleten lip en verhemelte en heeft een mentale achterstand op zijn leeftijdsgenootjes. Nadat Franky geboren was, had ik het gevoel dat ons gezinnetje nog niet "compleet" was. Wij hadden het gevoel nog een kindje erbij te willen, maar na wat Franky had...
Wij hebben dus 4 jaar gewikt en gewogen en ons hart heeft het gewonnen van ons verstand. Drie jaar geleden is Nick er dan bij gekomen: volkomen perfect en gezond! Nu hadden wij echt het gevoel een compleet gezinnetje te vormen. Ik werkte 4/5 de zodat ik op woensdag ik thuis was voor de kinderen en we voelden ons allemaal goed zo.

Drie maanden geleden echter heeft moeder natuur ons een cadeautje gegeven: ik was opnieuw zwanger! In het begin was het even slikken, maar na een tijdje begonnen wij ons toch op deze nieuwe zwangerschap te verheugen.
De reacties van de andere mensen zijn echter niet zoals die van ons. Sommigen weten echt niet wat zeggen, ze durven waarschijnlijk niet zeggen wat ze zouden willen zeggen. Iets wat anderen dan wel weer durven: "Zijn jullie gek?"
Of "Jullie kunnen jullie kinderen toch niet alles geven wat ze nodig hebben?"
Of "Wie wil nu nog veel kinderen in deze wereld grootbrengen", enz…
Mijn 3 kinderen hebben toch een mama en een papa, die elkaar graag zien. Wij werken allebei en hebben een inkomen waarvan wij goed kunnen leven. Zij hebben een kamer, een eigen bed, een bureau, een speelkamer die uitpuilt, een hobby die zij graag uitoefenen, een spaarboekje, elk jaar gaan wij op vakantie. Wij praten met hen, spelen met hen, luisteren naar hen, noem maar op. Ons huis ligt er niet altijd als een voorbeeld bij, maar dat is niet het belangrijkste. 's Avonds zijn wij meestal kapot, maar wij weten dat we gedaan hebben wat we konden.

Mijn vraag nu: waarom wordt een vierde kindje niet onthaald als een eerste of tweede? Waarom krijgen wij zoveel negatieve reacties? Zijn er andere mama's of papa's met 4 kinderen? Welke reacties kregen zij en hoe gingen zij daarmee om?

Alvast bedankt!

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld