Mijn buik

, 8.848 keer bekeken

Hallo,

Ik ben de trotse mama van een prachtige dochter. Misschien zal niet iedereen mijn verhaal begrijpen maar toch wil ik het kwijt. Hopelijk krijg ik geen rotte reacties.

Mijn hele zwangerschap was super. Ik had nergens last van en kon alleen maar genieten.
Totdat ik 30 weken zwanger was… Ik was al behoorlijk aangekomen en achteraf bleek dat het alleen maar vocht was. Tot dan had ik nog een heel mooie buik maar een paar dagen later begon mijn huid te "scheuren". Het werd steeds erger. Ik dacht eerst dat het kwam doordat ik zoveel aangekomen was en dus ik probeerde ik niet te veel en gezond te eten. Maar helaas… Mijn buik scheurde verder… Ik vond het echt heel erg.

Drie weken na de bevalling was ik 25 kilo kwijt. Nochtans mocht ik niets doen omdat ik een spoedkeizersnede achter de rug had. Eigenlijk was het helemaal niet raar dat ik zoveel bijgekomen was want ons kindje woog 4.300 gram en was iets langer dan 56 cm. Ook mijn placenta was aan de grote kant en woog meer dan 900 gram.

Nu een 1 jaar na de bevalling ben ik weer op mijn oude gewicht maar ik voel me zo lelijk, ook om naakt voor mijn man te staan. Hij vindt mij er aantrekkelijker uitzien dan ervoor. "Een echte vrouw", zegt hij dan: "Die een kind heeft gebaard. Dat is toch prachtig?! Ik vind je supermooi! En je hebt supermooie heupen gekregen."
Ik vind dat heel lief van hem en ik schaam me er ook niet meer voor bij hem. Ook kan ik er altijd met hem over praten en daar ben ik heel blij om!

Ik wil eigenlijk zeggen dat ik het duizend keer voor mijn engeltje over heb. En nu zou ik graag met voor een tweede kindje willen gaan proberen.
Ik hoop dat jullie mij begrijpen. Hopelijk zijn er mensen die mij op kunnen peppen of mensen die hetzelfde overkwam en die er wat aan hebben laten doen. Misschien komt het gewoon omdat ik er graag mooi uit zie. Ik hou van mooie lingerie, mooie bikini's en mooie kleding, … Maar, ja, dat kan gewoon niet altijd omdat broeken bijvoorbeeld vaak laag zijn en truitjes net niet lang genoeg en dan zie je mijn buik en stoort me heel erg.

Een supertrotse mama
(met een beetje verdriet)

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld