Iedere keer: een najaarskindje

, 1.192 keer bekeken

Door Sabine op 08/11/2004 - 16:06:

Hai,

Ik ben Sabine, 33 jaar, al 11 jaar getrouwd en moeder van drie fantastische kinderen.
Eigenlijk heb ik geen klagen en dat wil ik dan ook niet met dit verhaal. Het is meer een bevestiging die ik zoek. Ik zou zo graag nog een voorjaarskindje willen, na mijn drie najaarskinderen. Helaas kom ik steeds meer tot de conclusie dat zwanger worden buiten de maanden januari, februari er niet echt in zit. Laat ik bij het begin beginnen…

Het is 7 juli 1993. Een mooie dag om te trouwen en we hebben er ook van genoten.
Een jaar later vonden we ons droomhuisje. Toen we klaar waren met de inrichting was het november en wisten we dat een baby meer dan welkom zou zijn. Drie maanden later was ik zwanger. Een geweldige zwangerschap en een superbevalling thuis bracht Bram in ons midden, een heel voorbeeldige baby. Na negen maanden borstvoeding gegeven te hebben, moest ik daarmee stoppen omdat ik ging werken. Intussen waren we verhuisd omdat er voor mijn man geen werk was in het gebied waar wij woonden. Net voor de kerstvakantie van 1995 kreeg mijn man een vaste aanstelling. Bram was een gemakkelijk kind en onze financiële toekomst was weer zeker, dus een tweede zou heel welkom zijn.
Nog diezelfde maand bleek ik zwanger. En al had ik nu alle kwaaltjes die je maar bedenken kon, we waren er super blij mee. Na 9 maanden en een week werd Eva in het ziekenhuis geboren. Terwijl ik lag te bevallen, zei ik al tegen mijn man: "Er komt een derde, maar wel als deze naar de kleuterschool gaat."
En zo geschiedde het, dachten we.
Bram en Eva groeiden op. We hadden het enorm naar ons zin, maar in ons achterhoofd bleef er een plekje voor nummer drie. En dat hebben we ook altijd naar de kinderen toe laten weten.

Het was het voorjaar van 2000, het jaar dat Eva naar school zou gaan. Aangezien het van september tot en met november vol met verjaardagen zit en de maand december al druk genoeg is, dachten we dat het leuk zou zijn als ik op een ander moment zwanger zou raken. Ach, ik was toch zo zwanger, dus dat viel wel te plannen. Nou, mooi niet dus… Al wat er gebeurde, we werden niet zwanger.
Het werd november en dus tijd om naar de gynaecoloog te gaan. Ik werd helemaal doorgelicht en dan kwam de uitslag... Nog nooit zulke mooie cijfers gezien. Daar sta je dan.
In februari gingen we een paar dagen naar Euro Disney. Stiekem de Space Mountain in… Zou dat de juiste draai geweest zijn? Twee weken later waren we zwanger, uitgerekend in... November, twee dagen na zijn vaders verjaardag en 12 dagen voor zijn grote broer.
Lucas is nu ruim anderhalf. Ik ben niet meer aan de pil gegaan. Alleen in de maanden januari en februari hebben we "het" niet op het juiste moment gedaan want ja, we zouden zo graag nog een vierde willen. Maar als het even kan... Niet in november!

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld