Huidproblemen tijdens zwangerschap.

, 2.900 keer bekeken

Hoi allemaal,

Mijn eerste zwangerschap (bijna 3 jaar geleden) ging op zich prima, zo ook de bevalling, op een ding na: ik had huidproblemen, niet een beetje maar echt vreselijk.
In het begin van de zwangerschap viel het mee maar naarmate de weken voorbij gingen, werd het steeds erger. Mijn gezicht, hals, borst en rug zaten onder de pukkels. Na de bevalling werd het wat rustiger maar ook
gedurende mijn borstvoeding bleven de pukkels aanwezig. Pas nadat ik gestopt was met de borstvoeding, werd het langzaam weer normaal.

Nu ben ik weer zwanger (8 weken) en ik voel het alweer aan mijn huid. De ellende gaat dus waarschijnlijk weer beginnen. Van mijn eerste zwangerschap heb ik niet veel genoten. De huidproblemen die hadden zo'n impact op mij: depressief, niet naar buiten of op bezoek willen en als het echt moest dan maar 's avonds. Ik werd er onzeker van en schaamde me dood. Ik wil nu zo graag genieten... zonder pukkels maar dat zit er waarschijnlijk niet in.
Ben ik nou echt alleen hiermee? Of zijn er nog vrouwen die dit hebben gehad? Ik zie alleen maar mooie zwangere vrouwen (zoals mijn zus, schoonzus en collega). Ik probeer positief te blijven. Misschien wordt het dit keer niet zo erg en ik weet dat het weer goed komt (na 1,5 jaar althans).

Weet misschien iemand wat ik eraan kan doen om het rustig te houden? En of dat ik wel of niet make-up moet gebruiken? Wel of niet in de zon? Wel of niet gaan stomen? Moet ik bepaalde dingen niet eten of net wel? Wie kan mij wat helpen?
De dokter zegt kort door de bocht: "Sorry, het zijn de hormonen. Niks aan te doen!"
Al met al ben ik wel heel gelukkig, hoor, met mijn tweede kindje dat op komst is!

Jose

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld