Ben ik zwanger van een tweeling?

, 5.046 keer bekeken
Net zoals veel tweelingmoeders, heb je misschien al een vaag vermoeden dat je meer dan 1 kindje verwacht. Zelfs nog voor je precies weet wat met je aan de hand is. Je voelt gewoon dat je iets speciaals in je buik hebt. Soms lijkt het wel op een hele voetbalploeg.

Als je denkt dat je 2 baby's verwacht, kun je dit best eens aan je arts vertellen. Hij kan dan beslissen om een echografie te nemen.
Met een echo kan namelijk gemakkelijk nagegaan worden of er 1 of meer kindjes op komst zijn. Eens je weet wat er met je aan de hand is, ben je voor een stuk van je ongerustheid verlost. Heb je toch nog vragen of wil je gewoon weten wat je te wachten staat, dan kun je natuurlijk ook altijd bij je arts terecht.

Net zoals de meeste ouders, vind je het waarschijnlijk fijn om reeds vroeg in je zwangerschap te weten dat je een tweeling verwacht. Je hebt immers tijd nodig om aan het idee te wennen. En dan bedoelen we niet alleen psychisch maar ook praktisch. Je moet opeens allerlei extra zaken voorzien, zoals bvb: een andere inrichting van de babykamer, meer spulletjes kopen, enz....

De vaders zijn vooral heel blij en trots.
Als moeder heb je doorgaans meer moeite om aan het idee te wennen dat er opeens 2 baby's op komst zijn. Je ziet natuurlijk onmiddellijk al de karrenvracht luiers en de manden vol wasgoed voor je. Je zit er ook mee in of er wel 2 baby's in je buik zullen passen, hoe je 2 baby's en je werk zult kunnen regelen, enz... Maar samen met de papa geraken jullie er wel.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld