Zwanger na buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

, 2.660 keer bekeken

Goedemorgen,

Vorig jaar op 21/08/01 ben ik met spoed geopereerd wegens een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ik was reeds zeven weken zwanger en had geen vermoeden.
Ik had al enkele dagen buikpijn en een beetje bloedverlies maar ik dacht dat ik mijn maandstonden moest krijgen. Op 20/8 ben ik naar mijn huisarts geweest en hij vertelde mij dat ik beter zo vlug mogelijk naar de gynaecoloog kon gaan. Ik belde op dinsdagmorgen voor een afspraak op dezelfde dag maar die heb ik dus niet gehaald. Om 11u heeft mijn baas mij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De pijn was zo intens dat ik het niet meer uit kon houden.
Eerst allerlei onderzoeken, inwendige echo's en ik kan u garanderen dat dit bij een buitenbaarmoederlijke zwangerschap verschrikkelijk pijn doet. Ondertussen kreeg ik geen pijnstillers omdat ik anders niet kon zeggen waar het exact pijn deed. Ze zagen wel veel bloed in mijn onderbuik maar geen vrucht. Dus, om drie uur in de namiddag werd ik met spoed geopereerd.
Ongeveer drie uur heeft de operatie geduurd. Mijn eileider was gesprongen en de vrucht zat in een bloedklonter. Ik heb nog nooit in heel mijn leven zo'n pijn gehad als toen.

Ongeveer drie dagen heb ik in het ziekenhuis gelegen. Op dat moment ging het mentaal nog. Na veertien dagen ging ik terug werken maar dat ging maar een tijdje goed. Toen kreeg ik mijn psychische klop. Ik kan u
garanderen dat je tijd nodig hebt om dit te verwerken. Ik raad iedereen die dit meemaakt aan om het rustig aan te doen want een emotionele knak krijg je toch, vroeg of laat.
Ook kreeg ik de mededeling dat het deze keer lang ging duren vooraleer ik terug zwanger ging geraken. En ook dat ik een zeer verhoogd risico had om dit weer mee te maken. MaarÂ… tot hun grote verbijstering ben ik op heden reeds 11 weken zwanger!!!! In het begin heb ik wel veel pijn gehad. Dit kwam door de inwendige wonden van de operatie, ze waren nog niet volledig genezen.

Ik hoop dat ik andere mensen kan steunen met mijn verhaal.

Groetjes,
Heidi

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld