Tweede keer, goede keer?

, 1.252 keer bekeken

Na 3 jaar was ik eindelijk voor de eerste keer zwanger, net voordat ik het (zeer onprettige) eileideronderzoek zou ondergaan. Ik durfde nog niet heel erg blij te zijn. Ik had meer zoiets van dat het, gezien de ongelofelijke timing, wel goed moest zijn. En ik voelde me ook echt "zwanger".
Na 8,5 week heb ik een echo laten maken. Hieruit bleek dat het vruchtje op 5 weken was afgestorven. Ik heb toen op aanraden van de gynaecoloog een spontane miskraam afgewacht. Die is er gekomen op 12 weken maar uiteindelijk was er toch nog een curettage nodig.

Ik heb het aan bijna niemand verteld omdat ik er niet kan over praten en ik absoluut niet wilde dat mensen er mij over zouden aanspreken. Omdat ze het dan vaak - weliswaar goedbedoeld - uiteindelijk alleen maar erger maken. Nu, bijna een jaar later ben ik er nog steeds kapot van. Ik was zo voorzichtig geweest, van tevoren gestopt met roken en gelet op mijn voeding,… Enfin, we hebben gewoon brute pech gehad. Maar kon er maar een soort vervaltermijn bestaan waarna je weet dat je verdriet gewoon minder wordt en weggaat...
Toch zijn we verder blijven proberen en nu ben ik bijna een jaar na de miskraam, opnieuw zwanger. Het is nog erg pril allemaal (5e week) maar ik heb al een afspraak voor een echo die over 2 weken zal plaatsvinden. De volgende 2 weken zullen dus best wel zwaar zijn omdat ik enerzijds dolblij ben maar anderzijds mezelf niet te kwetsbaar wil opstellen.
Ik ben met de miskraam niet enkel een kindje verloren, maar ook het recht om je (eerste) zwangerschap onbezorgd door te komen. Tijdens de positieve momenten (en die zijn ruimschoots in de meerderheid) zie ik mezelf al met een bol buikje. Tijdens de negatieve momenten denk ik dat het misschien al afgestorven is en dat mijn hormonen me voor de gek houden. Of denk ik dat het een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zal zijn of zie ik doemscenario's met bijvoorbeeld toxoplasmose… Te gek voor woorden. Ik ga dan maar snel iets leuks doen om mijn gedachten te verzetten.

Ik ben blij dat ik dit even van mij af heb kunnen schrijven en hoop binnen 2 weken een kloppend hartje op de echo te zien!

Sandra

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld