Ook pech gehad?

, 911 keer bekeken

Door Fiona op 26/09/2005 - 09:46:

Ik ben gelukkig niet de enige die hier met dikke tranen achter mijn PC zit. Eigenlijk ben ik direct nadat ik uit het ziekenhuis kwam (ik woon sinds kort in Uruguay), gaan zoeken op het woord miskraam. En ik moet zeggen dat het leed iets verzachtte door lezen dat ik niet de enige ben, die zo´n pijn voelt wanneer je de echo ziet en geen hartje kan vinden...
Wat waren we gelukkig, zeg! Met de 1e echo was alles in orde: een hartje!

Het is voor mij nu een maand geleden en het doet nog heel veel pijn. Soms moet ik ineens heel hard huilen… Ik woon in een land waar heel veel armoede heerst, en er veel ellende te zien is op straat. Ik weet dat het niet goed is maar als ik meisjes van 12 jaar met een baby zie, denk ik wel eens: “Jij wel… En ik niet… Wij wilden het zo graag en bij jou was het een ongelukje.”
Ik begon ook te bloeden in de 12de week, een paar dagen voordat we een 2de echo zouden krijgen. Ik had een beetje last van mijn buik en de ochtend daarop vond ik een beetje bloed. Ook had ik wel het gevoel alsof ik ongesteld moest worden. We zijn naar het ziekenhuis gegaan en daar hebben ze direct en echo gemaakt.
De volgende ochtend om 8 uur hebben ze mijn baarmoeder schoongemaakt en mijn baby’tje verwijderd. Hij was maar 2 cm groot, en was dus waarschijnlijk al in week 8 doodgegaan.
Ik lees hier veel dat vrouwen verder moeten lopen met het dode vruchtje. Bij mij hebben ze gezegd dat dit psychisch iets minder goed is voor vrouwen. Ik mocht kiezen en ben blij dat ze het vruchtje er gelijk uit hebben gehaald. Natuurlijk was ik zelf ook al aan het aborteren…
Meteen, toen ik bijkwam na de curettage, voelde ik mij lichamelijk al beter. Het gevoel dat er iets uitmoest, was gelijk weg.

We moeten nu 2 maanden wachten met zwager worden. Dan zijn de uitslagen van de onderzoeken ook bekend en mogen we het weer opnieuw proberen.
Ik wens iedereen veel sterkte toe hier in deze afdeling van de site!

Groetjes,
Fiona

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld