Onverwacht ging het mis...

, 2.011 keer bekeken

Door Manon op 11/06/2012 - 22:31:

Ik was op 21 november uitgeteld.
Vorige week maandag zijn we voor de 12 weken echo geweest. Helemaal blij natuurlijk want je hebt geen miskraam of zo gehad. Dus je gaat heel vrolijk naar het ziekenhuis en daar zit je dan te wachten tot je het wondertje weer kunt zien en hoe het ermee gaat.
We zitten te wachten op de gang en voor ons komt er een stel uit de echokamer. We horen ze tegen elkaar zeggen: "“Goh, wat leuk een tweede zoon erbij.”"
Dus wij kijken elkaar aan van misschien hebben wij ook wel geluk dat we het kunnen zien.

Wij worden de kamer binnengeroepen. En dan ga je daar liggen en wachten tot je wondertje in beeld komt. Wat gel erop, en op zoek naar ons kindje. Al snel gevonden maar dan blijkt dat ze slecht nieuws heeft: het hartje klopt niet meer. Nou, dan zak je echt door de grond heen want je gelooft het niet. Het kindje zit er nog gewoon en je hebt geen miskraam gehad… Dat kan gewoon niet...… Dat bestaat niet!
Maar helaas, met heel veel verdriet moet je het dan toch geloven.
Blijkt dat het na de 9 weken echo opgehouden is want het kindje was ook niet meer gegroeid. Dus het ergste ervan is dat je dan gewoon al 2 weken met een dood kindje in je buik rondloopt…... Dat kon ik niet bevatten en nu nog steeds niet goed.

Na de echo hadden we een gesprek met de gynaecoloog. Die gaf ons 3 opties: de natuurlijke weg, tabletten in het ziekenhuis, of medicatie via infuus en pijnstillers.
Ik had eerst voor de natuurlijke weg gekozen, maar ben na 1 dag toch maar teruggegaan want ik ging er zelf aan onderdoor. Je blijft piekeren van: wanneer gebeurd het? Het kon nog wel 2 tot 3 weken duren, maar het kon ook zo gebeuren.
Dus op woensdag ben ik naar het ziekenhuis gegaan om tabletten te slikken. De tabletten heb ik om half twee ingenomen en om goed half 7/7 uur was het gebeurd. En dan zie je daar je kindje helemaal compleet...… Dat is zo apart om te zien want dat verwacht je helemaal niet…...

Manon

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld