En toen ging het mis...

, 2.217 keer bekeken

Door L. op 06/09/2012 - 16:40:

Toen ik stopte met de pil, had ik nooit gedacht dat ik zo snel zou zwanger zijn. Maar na enkele tests was de uitslag duidelijk: zwanger! Mijn vriend en ik waren dolgelukkig!
Al snel kwamen de zwangerschapskwaaltjes opsteken en op 8 weken kregen we onze eerste echo. Het hartje ging nogal tekeer, alles bleek goed.

Vier weken later kwam de ontnuchtering.
Ik had me al enkele dagen de vraag gesteld: wat als er iets mis is met ons kindje? Geloof het of niet, maar juist in die week sprak er mij iemand aan op straat en begon tegen mij te praten over een familielid dat aan het syndroom van Down leed. Ik zei nog tegen mijn vriend dat ik het zo eigenaardig vond omdat ik die vrouw niet kende.
Eens bij de gynaecoloog was het al snel duidelijk dat de nekplooi veel te dik was: 6,4 mm. Hij regelde een afspraak voor een vlokkentest.
Twee dagen later gingen wij met veel angst naar het ziekenhuis. Ik zag aan het gezicht van de gynaecoloog dat er iets niet goed was. Ik zag hoe ze aan haar scherm gekluisterd bleef en hoe ze aan het zoeken was. Tot ze zei: "“Ik vrees dat ik geen goed nieuws heb.”"
Meteen wist ik wat ze bedoelde...… Het hartje klopte niet meer. Op twee dagen tijd had ons wondertje de strijd opgegeven.

Ze hebben de vlokkentest alsnog uitgevoerd. Om kunnen na te gaan wat er fout was gelopen. Maar voor haar was het duidelijk dat er iets fout was. We werden doorverwezen naar de dienst genetica waar we onze stamboom moesten maken. Daarna werd er bij ons beiden bloed geprikt om ook dat te controleren.
En toen mochten we eindelijk naar huis, maar niet voor lang.
’s Anderendaags moest ik al terug binnen om een curettage te laten uitvoeren. Alles ging zo snel. Veel informatie heb ik niet gekregen. Een geluk dat ik het zelf opgezocht had, want het leek wel bandwerk te zijn.

Nu alles achter de rug is, besef ik dat het beter zo is. Als dan toch bleek dat ons kindje niet gezond was. Nu heeft de natuur zelf beslist en moesten wij het niet doen na bange dagen wachten op een negatief resultaat. Dat maakt het natuurlijk niet minder pijnlijk, maar ik ben ervan overtuigd dat we gewoon brute pech hebben gehad.
Wij geven alvast niet op!

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld