Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

, 1.272 keer bekeken

Ooit was ik zwanger. Maar wat bleek nu... ik had een zwangerschap buiten de baarmoeder. 't Was een paar dagen voor kerstmis. Vrijdags moest ik binnen na veel bloedverlies. Na een onderzoek door mijn navel wees het zich duidelijk uit. Ik droeg een vrucht buiten de baarmoeder en de vrucht was al afgestorven. De dinsdag, dus een paar dagen later, zou ik een keizersnede krijgen om alles te verwijderen, zei men me. Dat geschiedde ook zo. Niemand vertelde me eigenlijk wat er gebeurd was of hoe dat zou gekomen zijn.
's Anderdaags moest ik uit het bed, ook al lag ik plat van de pijn, het serum enz... Ik kon er niet alleen uit dus werd ik een handje geholpen door het personeel, met het gevolg dat ik uit bed viel en daar bleef liggen tot dat me iemand eindelijk kwam helpen. Mijn wonde was weer opengegaan, opnieuw bijnaaien.
Ze hadden me ook op de afdeling gelegd waar de baby'tjes bijeen lagen van de andere moeders. 's Zondags passeerden veel mensen langs de deur met een kleintje op de arm, dat toen gedoopt werden in de kapel van het ziekenhuis . Ja, dan moet je wel eventjes slikken, traantjes met bakken, niemand die je komt troosten of iets durft te zeggen. Het duurt jaren vooraleer je erover kunt vertellen erover zonder te wenen. Eigenlijk went het nooit.
Mijn schoondochter krijgt binnenkort haar baby'tje. Soms hoop ik dat het mijn baby'tje zou zijn.

Gabriƫlle

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld