Blaasproblemen

, 1.891 keer bekeken
Het is fijn om vrouw te zijn! Dat is iets waar kunnen veel vrouwen over meepraten, maar net zoals mannen kunnen vrouwen bepaalde kwaaltjes krijgen. Lastig is dat sommige kwaaltjes juist nog niet zo bespreekbaar zijn.
In deze WebTV-serie zullen we een aantal specifieke vrouwenkwaaltjes, zoals incontinentie, overactieve blaas en somberheidsklachten onder de loep nemen.

Blaasproblemen


Ongewild urineverlies, ofwel incontinentie is een aandoening die bij een grote groep mensen voorkomt, zowel bij mannen als vrouwen. Er zijn verschillende vormen en gradaties, maar ze hebben allen één ding gemeen, namelijk dat het ongewenst is. Het kan zich voordoen op momenten dat je het niet wil en daardoor grote invloed hebben op het alledaagse leven. Veel mensen die hieraan lijden hebben te maken met gevoelens van schuld en schaamte. Helaas is dit nog altijd een groot taboe.
Toch kunnen heel wat mensen geholpen worden met de juiste behandeling.
Professor Karel Everaert, toonaangevend arts op het gebied van incontinentie legt in deze video uit wat incontinentie nu precies is, wat het veroorzaakt en welke mogelijke behandelingen er voor handen zijn. Conny de Baets, zelf patiënt en ook voorzitter van de stichting Pirus vertelt over haar ervaringen met incontinentie. Conny wordt zelf behandeld door middel van een neurostimulator. Een apparaatje dat helpt bij het onder controle houden van de prikkels van de blaas. Ook deelt Conny met de kijker hoe zij omgaat met haar incontinentie en hoe de passende behandeling haar leven heeft verbeterd.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld