Flesvoeding: voor- en nadelen

, 3.191 keer bekeken
Moedermelk is zonder twijfel de beste keus voor je pasgeboren baby. Heb je na lang wikken en wegen toch besloten dat borstvoeding eigenlijk niks voor jou is? Of kun je om andere redenen geen borstvoeding geven? Dan is flesvoeding een goed alternatief.

De babymelk, die je in de winkel of apotheek vindt, benadert steeds meer de moedermelk. Tot een goede 4 maand geef je je baby eerste leeftijdsmelk, daarna schakel je over op opvolgmelk.
Sommige kindjes krijgen last van een "koemelk-allergie" want babymelk bevat immers koemelkproteïnen en die zijn nu eenmaal niet identiek aan de proteïnen van de moedermelk. Gelukkig verdwijnt deze allergie meestal na hun eerste verjaardag. Maar men zal dus wel tijdelijk moeten overschakelen naar een babymelk op basis van soja of zelfs naar een "hypo-allergene" voeding.
Bij de overschakeling van borstvoeding naar flesvoeding wordt ook heel vaak "hypo-allergene" voeding gebruikt om de kans op allergieën te verkleinen.


Voordelen


  • Een van de grote voordelen van flesvoeding is dat ook je partner de baby zijn flesje kan geven.

  • Een ander voordeel is dat je precies weet hoeveel je baby bij elke voeding drinkt. Drinkt hij zijn flesje niet leeg, dan laat je dat beter zo. Als je je baby gaat forceren, dan komt de melk er toch binnen de kortste keren terug uit.


Nadelen


  • De meeste nadelen van flesvoeding zijn juist de voordelen van borstvoeding.

  • De andere nadelen zijn ook de nogal dure aankoopprijs van het melkpoeder, de tijd die je nodig hebt om je flesjes steriel te maken en het klaarmaken van de flesjes zelf.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld