Papa worden: ja of nee?

, 1.517 keer bekeken

Door Kris op 13/12/2010 - 12:17:

Hallo,

Mijn vriendin heeft 2 kindjes van 1,5 en 3 jaar uit een vorige relatie. We kennen elkaar al jaren en zijn de laatste 9 maanden een koppel. De klik met haar kinderen is enorm goed, maar ik ben mij er heel bewust van dat ik nooit de papa zal zijn.
Zelf zouden we heel graag een kindje van ons 2 willen binnen x aantal tijd, maar fysiek is ze “waarschijnlijk” niet meer in staat om een 3de kindje op de wereld te zetten. Het zou te veel risico’s voor haar gezondheid met zich meebrengen.
Nu stelt ze zich natuurlijk hardop de vraag of ik de rest van mijn leven ermee kan leven dat ik nooit papa zal worden. Ze wilt mij absoluut niet verliezen, maar ze wilt ook niet dat dit gegeven later tussen ons in kan komen te staan.
Aan de ene kant wil ik heel graag een kindje, maar dan alleen met haar. En het allerliefste wat ik zou willen, is mijn leven doorzetten met haar en haar 2 jonge kindjes die ik mee kan helpen opvoeden. Zij is voor mij het allerbelangrijkste in mijn leven.

Zelf zit ik al lang met dit in mijn hoofd en ik kom altijd uit op dezelfde beslissing: ik wil met haar doorgaan. Maar aan de andere kant begrijp ik haar vrees ook heel goed en wil ik graag eens horen wat jullie meningen hierover zijn. We lezen hier veel van “de man die geen kinderen wilt, maar de vrouw wel”. Maar hoe zit het andersom??

Alvast bedankt voor jullie reacties,
Kris

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld