Veel verdriet om embryoreductie...

, 2.626 keer bekeken

Door Met spijt in het hart ... op 23/02/2012 - 21:08:

De dag voor kerstdag gingen wij op bezoek bij de gynaecoloog die bloed prikte. Die avond, kerstavond dus, was ons kerstfeest volledig geslaagd. Wij kregen telefoon van de gyn dat wij zwanger waren. Ons geluk kon niet op!

Tien dagen later mochten wij terug langs bij de gynaecoloog om een echo te laten maken om de hartactiviteit te controleren. Er volgde een verrassing: er was nog geen hartactiviteit... Dit om de eenvoudige reden dat er geen een, maar wel twee vruchtjes waren. Wij gingen dolgelukkig, nog gelukkiger dan op kerstavond, terug naar huis.
Een week later moesten wij terug op controle. Daar kwam het verrassende nieuws dat deze kloppende hartjes zag van niet één, niet twee, maar van drie kleine spruitjes... Wij waren nog gelukkiger dan ooit te voren, tot wij vernamen dat de gynaecoloog dit absoluut niet zo leuk en eigenlijk onverantwoord vond. Deze stelde ons zo snel mogelijk een embryoreductie voor, kort uitgelegd: een reductie van een drieling naar een tweeling. Omdat alles zo ineens kwam en ons echt overdonderde, zijn wij hierop in gegaan.
Ons geluk voor de drie was dus eigenlijk van korte duur. En eerlijk gezegd, het genieten van de zwangerschap van twee was ook volledig om zeep omdat wij ons de dag na de reductie al bedacht hadden en nu met heel veel spijt terug kijken naar onze toch zo foute beslissing.
Waarom hadden wij ons toch laten overdonderen en laten overhalen deze stomme ingreep te laten doen? Deze beslissing zal ons one hele vedere leven blijven achtervolgen, tot in de dood...

Aan allen die dit lezen en die voor de zelfde keuze gesteld worden, denk zeker eerst goed na. Eens de ingreep gebeurd is, kan de klok onmogelijk terug worden gedraaid. Dit legt een hypotheek en een tijdbom of zelfs een atoombom onder je relatie en zelfs onder je volledige gezin. Bezin eer je begint want deze beslissing in onomkeerbaar...

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld