Plots hadden we 4 kinderen

, 1.226 keer bekeken

Door Carine op 26/09/2005 - 09:48:

Ik was al mama van een 3-jarige jongen en een 5- jarig meisje, toen ik in 1995 zwanger werd.
Volgens de gynaecoloog kon ik op dat ogenblik echter niet zwanger raken, daar ik “menopauzale waarden vertoonde”. Ik zat in de menopauze (was maar 32 jaar) en werd zwanger?

De dokter stond erop om meteen een echo te maken om te zien of ik niet buitenbaarmoederlijk bevrucht was. Tijdens zijn uitleg werd hij plots stil en vroeg me wat ik zag… Ik zag twee stipjes en ja, hoor, daar waren Jens en Yuri al te zien!
Vrienden van ons die ook al een tweeling hadden (als kind 3 en 4), hadden nog voordien gelachen en gezegd: “Straks wordt het een tweeling...”, denkend aan mijn broer die ook al een eeneiige tweeling had.
En ja, hoor, mijn man die niet mee was naar de gynaecoloog dacht dus dat ik een grapje maakte. Maar niets was minder waar, ons gezin zou 4 kinderen tellen!

De laatste maanden van mijn zwangerschap moest ik door de ontsluiting regelmatig wat platliggen en op 34 weken zijn onze 2 kleine jongens geboren. Jens woog 1.65O kg en Yuri 2.100 kg. Ze moesten in de couveuse blijven en kwamen na 4 weken op Valentijnsdag naar huis.
De bevalling zelf was heel vlot verlopen. Achteraf hadden de kinderen echter wel wat problemen. Hun motoriek vertoonde wat achterstand, maar door de juiste begeleiding (kiné en logo) halen ze elke achterstand beetje per beetje in.
Ze zijn nu 9 jaar oud en worden nog regelmatig begeleid, maar de grote problemen zijn van de baan. Ze hebben goede resultaten op school, voetballen in een club en zijn niet meer te onderscheiden van andere kinderen.
Het was een groot werk om ze groot te brengen maar als ik het resultaat zie, ben ik trots op hen en mezelf omdat ik ze zover heb kunnen brengen.

Carine

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld