Jorith en Yentl

, 1.534 keer bekeken

Door Conny op 21/01/2008 - 14:08:

Na een mislukt huwelijk dat (gelukkig kinderloos bleef) werd ik toch gelukkig met een collega van mij. We waren al allebei in de dertig en hij al twee dochtertjes.
Na een tijdje besloten we om ook samen voor een kindje te gaan. Mijn moederinstinct draaide op volle toeren.
We huwden en ik was zwanger van onze dochter, Charis. Ze werd geboren op 15 juli 2004, toen ik 34 jaar oud was. Ons geluk kon niet op en we vormden een mooi gezinnetje samen met onze 3 kids. In die tijd verhuisden we ook naar een nieuwe woonst…
Toch kriebelde er ergens nog iets. Ikzelf ben enig kind en vond dat niet echt leuk. Mijn man was best tevreden met zijn 3 dochters, maar na een tijdje overleggen, besloten we om voor nog 1 kindje te gaan. We kochten ons alvast een (mono-)volumewagen met 7 zitplaatsen en zeiden al lachen: “We gaan ervoor tot ze vol zit.”

Na 2 maanden oefenen, werd ik ziek. Ik voelde gewoon dat ik zwanger was… En ja, hoor, we hadden prijs! Op 7 weken zwangerschap was ik zo ziek dat ik besloot om toch maar eens naar de gynaecoloog te gaan. Die eerste keer ging ik alleen want ons dochtertje was ziek.
De dokteres nam een echo en we zagen meteen heel duidelijk 2 vruchtjes! “Proficiat”, zei ze: “Je verwacht een tweeling.”
Gelukkig lag ik al op tafel, want dit had ik zeker nooit verwacht.
Toen ik thuis kwam en het aan mijn man vertelde, wou hij mij niet geloven… Tot hij de echo zag.
Ik moest meteen thuisblijven van mijn werk, omdat het te zwaar was. Het was een lastige zwangerschap met hoogtes en laagtes, en veel rusten omdat ik niet anders meer kon.
Mijn laatste maand was de maand juli, de heetste maand juli ooit. Ik zat in het zwembadje van mijn dochter en als ik eruit wou, moest mijn man mij “eruit sleuren”.

Na 39 weken zwangerschap was het voor mij en vooral ook voor mijn lichaam genoeg geweest. We gingen naar het ziekenhuis omdat ik me zo slecht voelde en daar zagen dat mijn ijzertekort gigantisch was. Die dag nog kreeg ik zakjes bloed en de volgende morgen werd de bevalling ingeleid. Om 15.25 u werd ons eerste zoontje, Jorith, geboren. Hij woog 3.480kg. Zeven minuten later kwam ons tweede zoontje ter wereld. Hij woog 3.640kg.
Deze keer heb ik wel een langere periode nodig gehad om te herstellen dan na de bevalling van ons dochtertje. Zij was tenslotte ook nog maar 2 jaar oud.

Ondertussen gaat onze oudste naar school en ook de boys hebben hun ritme gevonden. Het is wel zeer druk met soms 5 kids in huis en onze auto is juist een busje, maar ik zou ze voor een geld meer willen missen.
Ik zou zeggen: niet te vlug panikeren want niet alle tweelingzwangerschappen zijn erg!

Conny

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld