Chelsey & Zoey

, 1.649 keer bekeken

Door vero op 09/06/2011 - 13:04:

Ik ben op 10 mei 2011 mama geworden van een gezonde tweeling. Het zijn 2 meisjes geworden: Chelsey en Zoey genaamd.

Op 20 september 2010 kwam ik door een bloedonderzoek te weten dat ik 6 weken zwanger was. Ik maakte meteen een afspraak bij de gynaecologe en ik mocht op mijn 20ste verjaardag (12 oktober) voor het eerst op controle.
Daar kregen we het vruchtje te zien en ook het hartje te horen. Dat was erg leuk. De gynaecologe zei al lachend: “Ik ga nog eens verder kijken.”
Ik dacht bij mezelf: je moet niet verder kijken, het zal er maar eentje zijn. Maar niet veel later zei de gynaecologe: "Ja, hoor, hier zit het broertje of het zusje!"
Dat was toch eventjes schrikken voor mij. Ik dacht meteen aan mijn oma en mijn mama. Mijn oma was ook zwanger van een tweeling, maar op 6maanden zijn ze geboren en ze hebben het niet overleefd. Ook mijn mama was ook zwanger van een tweeling, maar aan 3 maanden is er een vruchtje afgestorven. Dit wilde ik allebei niet meemaken.
De gynaecologe vertelde mij meteen dat als ik ze bij mij op de kamer wou, ik zeker 36 weken ver moest geraken en dat ze 2,5kg moesten wegen.

De eerste 3 maanden van de zwangerschap waren een hel voor mij. Ik stond op en kon het eerste uur niets eten, maar ik gaf wel gal over. Ook heb ik een blaasontsteking gehad. En doordat ik zo vaak moest overgeven, kon ik de medicatie niet binnen houden en moest ik opgenomen worden in het ziekenhuis. Ik was ondertussen 5 kg afgevallen maar de kindjes groeiden als kolen.
Van de arbeidsgeneesheer moest ik een maand eerder stoppen met werken dan gepland. Hij wou niet dat ik of de kindjes risico’s liepen door veel ziek te zijn.
Vanaf dan verliep mijn zwangerschap goed en vlot. Ook al zag men eigenlijk niet dat ik zwanger was en al helemaal niet van een tweeling.
Na 6 maanden kon je eindelijk aan mij zien dat ik zwanger was, maar niet dat het van een tweeling was.

Ik wou graag (als het mogelijk was) natuurlijk bevallen. Hiervoor moesten de kindjes natuurlijk goed liggen en daar kregen ze tot begin april de tijd voor. Jammer, maar helaas lagen ze ofwel dwars ofwel in stuit en Chelsey het meest naar de onderkant. De gynaecologe zei dan ook: “Kijk, op 10 mei kom je binnen voor keizersnede tenzij dat de vliezen vroeger breken.”

Het is dus een keizersnede geworden… De tweeling is geboren om 9u41 en 9u42. Chelsey woog 2,890 kg en Zoey woog er 2,495. Dus ze mochten bij de mama op de kamer smile.gif
En op 16 mei mochten we allemaal samen naar huis!

Op 25 mei zijn we op controle geweest naar de kinderarts en onze meisjes doen het erg goed. Chelsey woog nu al 3,080 kg en Zoey 2,9 kg. Voor 15 dagen oud te zijn, is dat hemels.
We moeten wel Chelsey haar melk indikken, omdat ze anders te gulzig is. Hierdoor verslikte ze zich veel en had ze last van spugen.
Ook Zoey heeft haar eigen problemen. Zij heeft een wondje aan haar aarsopening en hierdoor durft ze geen kaka te doen en heeft ze last van krampjes. Hier geven we haar nu medicijnen voor en ze is daar gelukkig goed mee...
Hopelijk gaat het nu verder goed met hun, groeien ze gelukkig op en worden ze ook gelukkig smile.gif

Vero

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld