Jongens later zindelijk dan meisjes

, 871 keer bekeken
Meestal begin je als ouder met zindelijkheidstraining als het kind twee en een half jaar oud is. Begin je eerder, zal je kind er langer over doen om zindelijk te worden. Jongens zijn vaak net iets later zindelijk dan meisjes. Dat heeft te maken met het algemene feit dat meisjes nu eenmaal vroeger rijp zijn bij een hoop leerprocessen. Zindelijk worden is niet iets wat een kind overkomt. Het is wel degelijk handig om er vooraf over na te denken en een plannetje op te stellen.

Het Droge-Broeken-Boek
Na het leren lopen en leren praten is zindelijk worden een belangrijke stap in de ontwikkeling van een kind. Difrax ontwikkelde samen met twee medische experts het Droge-Broeken-Boek. Marc Benninga is kinderarts en gastro-enteroloog van de poeppoli in het AMC en Marianne Vijverberg, urotherapeut in het Wilhelmina kinderziekenhuis. Zij hebben het informatieve gedeelte voor ouders geschreven.

Uitreiking op de poeppoli
Het eerste exemplaar van het Droge-Broeken-Boek is vandaag door PiPi de wc-fee, vertolkt door Vivienne van Eijkelenborg, directeur van Difrax, uitgereikt aan Hans Vroom, directeur van de Maag Lever Darm Stichting en aan beide experts. De lancering vond plaats op de poeppoli van het AMC in Amsterdam. De enige poli in Nederland die gespecialiseerd is in alles wat met poepen van kinderen te maken heeft.
Marianne Vijverberg: "De ouder is degene die het kind het beste kent en weet of hij of zij moeite heeft met zindelijk worden. Over het algemeen kun je aanhouden dat je kind voor zijn 4e verjaardag overdag droog is en voor zijn 5e verjaardag ook 's nachts. Het Droge-Broeken-Boek biedt uitstekende handreikingen om dit voor elkaar te krijgen!"

Gratis
Difrax helpt met behulp van PiPi de wc-fee kinderen vanaf 3 jaar spelenderwijs zindelijk worden. Kaat en Ko, de bekende hoofdpersonen uit het Stoppen-met-Foppen-Boek en het Hap-Slik-Weg-Boek, ondersteunen de tips en opdrachten met leuke voorleesverhalen.
Vanaf vandaag is het Droge-Broeken-Boek gratis te downloaden via www.difrax.nl.
Het gedrukte exemplaar is te koop via de Difrax webshop: www.difraxshop.com.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld