Zwanger na anorexia...

, 1.816 keer bekeken

Door Anoniem op 17/06/2005 - 16:47:

Zwanger na anorexia

Ik las gisteren het verhaal, dat dateert van vorig jaar, over anorexia en het krijgen van kinderen. Ik heb ook zo’n verhaal…

Een tiental jaren geleden ben ikzelf opgenomen om me te laten behandelen ivm mijn anorexia. Deze behandeling was zeer hard! Ik ben ook een periode onvruchtbaar geweest, omdat ik mijn maandstonden niet meer kreeg. Maar dit wil niet zeggen dat je nooit kinderen zal kunnen krijgen. Want ik ben sinds april 2003 de trotse mama van een pracht van een zoontje, dat geboren werd na een geweldige zwangerschap. Ik had toen helemaal geen last van het gewicht dat erbij kwam, wat ik eigenlijk vooraf niet had gedacht.
Ik zeg niet dat ik volledig van mijn eetprobleem af ben. Maar als het eten alleen, je leven niet meer beheerst dan sta je al ver. Anorexia is volgens mij iets waarmee je moet/kan leren leven. Mijn gewicht schommelt nu rond de 53 kg en ik ben 1.69 m groot. Nu krijg ik ook terug normaal mijn maandstonden.

Ik hoop dat dit verhaal een hart onder de riem is voor diegenen die ook een eetprobleem hebben (of gehad hebben) en zich vragen stellen over rondom de eventuele gevolgen bij het krijgen van kinderen. Het hoeft dus niet persé fout te lopen. In elk geval, veel succes aan iedereen die vecht tegen anorexia!

Knufjes...

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld