Zwanger worden met eiceldonor

, 1.533 keer bekeken

Door Leen op 19/10/2004 - 16:56:

Hoi meiden,

Mijn naam is Leen. Ik ben er momenteel 29 en mijn vriend, Domi, is er 31.
Ons "verhaal" begint in 2000. In Januari 2000 hadden we samen besloten om te stoppen met de pil, om eindelijk ons "gezinnetje" op te richten.
In Maart bleek de zwangerschapstest positief. Vreugde alom natuurlijk, maar... Die was helaas van korte duur. Bij een bloedonderzoek bleek dat ik teveel witte bloedcellen aanmaakte. De diagnose: chronische leukemie… Dit was een donderslag bij heldere hemel: eindelijk zou onze droom uitkomen en dan dit...
En het werd alleen maar erger en erger… De hematoloog (specialist van mijn leukemie) wou niet dat de zwangerschap werd voortgezet, omdat het dan te lang zou duren voordat ik aan mijn behandeling zou kunnen starten. Ook de gynaecoloog gaf ons het advies om de zwangerschap te beëindigen, mede omdat het vruchtje niet groeide volgens de groeicurven.
Ze hebben toen (bij een zwangerschap van 7 weken) het vruchtje via een laparoscopie weggenomen. Ook werd er toen een eierstok weggenomen, om te bewaren en er eventueel later iets mee te kunnen aanvangen. Daarna hebben we drie eigen IVF- pogingen gehad, waarvan er 6 embryo’s zijn ingevroren voor na mijn leukemiebehandeling.
Dan was het tijd voor de chemokuur, bestralingskuur en de transplantatie. Omdat onze kinderwens zo vurig was, besloot de hematoloog om na drie jaar het licht op groen te zetten om terug te beginnen denken aan kids.

Van de 6 ingevroren embryo’s was er helaas slechts eentje die het ontdooiingproces heeft overleefd, en helaas is die poging dan mislukt. Door de chemo en bestraling heb ik totaal geen eigen eicelproductie meer, waardoor we voor verdere pogingen beroep moeten doen op een eiceldonor.
In februari 2004 hadden we een donor die eicellen aan ons wou afstaan, gevonden. Ze had 4 eicellen (wat niet echt veel is voor een donor) waarvan er slechts eentje van goede kwaliteit was om terug te plaatsen. Helaas mislukte ook die poging.
In juni van dit jaar hebben we alweer een poging ondergaan, ditmaal met anonieme donatie want de gekende donatie viel ons emotioneel nogal zwaar. Dankzij een lieve vrouw hebben we dan ook nog zelf een donor kunnen "aanbrengen", waardoor we twee pogingen te goed hebben gekregen, van een andere anonieme donor dus. We hebben toen dus 6 eicellen gekregen, waarvan 4 goed bevrucht waren. Twee van die vier zijn ingebracht geweest, maar helaas.... Alweer niet gelukt.
Nu hebben we nog een embryo’tje in de vriezer voor een poging in augustus. Ook hebben we nog een poging tegoed in oktober (hopelijk toch).

Het is enorm moeilijk om een donor te vinden, niet alleen omdat er zo weinig zijn maar ook omdat donoren aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Een donor moet: jonger zijn dan 35 jaar en haar kinderwens moet vervuld zijn. Hoeveel zulke vrouwen lopen er rond die bereid zijn zo’n behandeling te ondergaan om iemand anders te helpen??? Het is dan ook twee weken hormonen spuiten en dan je eicellen laten aanprikken dmv een punctie. De donor krijgt hiervoor wel een vergoeding.

Wij hopen nu maar dat onze poging in augustus mag lukken (ook al zijn de slaagkansen wel heel klein met ingevroren embryo’s) of... Dat we gauw een lieve donor mogen vinden die bereid is ons te helpen om onze droom realiseren. Want... Een kind komt er, kost wat kost.

Groetjes,
Leen en Dominique

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld