Ons dochtertje wil er een een broertje of zusje bij.

, 1.320 keer bekeken

In het jaar na de geboorte van mijn dochtertje (1997) liet ik mij steriliseren. Mijn man had al twee zonen uit zijn eerste huwelijk en ik vond 3 kinderen meer dan genoeg.
Maar begin dit jaar kwam het moedergevoel toch weer opzetten, ik kon het niet meer uit mijn hoofd krijgen. Toen ik het er met mijn man over had, kwam de aap uit de mouw: hij wou ook nog een kindje. Daar zat ik dan met mijn sterilisatie, hé.
Wij gingen met ons probleem naar de gynaecoloog en die zei: "Meisje ik heb het je nog zo gevraagd of je het wel zeker was".
Maar ja, hoor, in die periode was ik het heel zeker. Hij heeft ons toen verteld dat we ofwel konden kiezen voor een IVF-behandeling ofwel de sterilisatie ongedaan konden laten maken. Maar volgens hem bracht dat laatste wel een aantal risico's met zich mee. Dus kozen we voor IVF.

Ondertussen heb ik reeds een IVF- en een ICSI-behandeling achter de rug en ben ik bezig met een nieuwe ICSI-behandeling.
Aan de kinderen van mijn man en aan ons dochtertje van 5 hadden we gevraagd of zij het zagen zitten als er nog een baby kwam en ze waren het onmiddellijk met ons eens. Mijn dochtertje antwoordde zelfs prompt: "Mama ik had toch al een broertje of zusje gevraagd, hé! Maar jij moet eerst nog eens heel dicht bij papa kruipen voor je een dikke buik krijgt."
De kinderen weten natuurlijk niet dat we bezig zijn met de behandeling, maar dit is een bewijs dat niet alleen volwassenen, maar ook kinderen naar een kindje kunnen verlangen.
Ik hoop dat we met deze derde poging meer succes hebben en ik hen het goede nieuws kan vertellen.

Liefs,
Nancy

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld