Een lange weg

, 1.396 keer bekeken

Door Nicole op 15/05/2009 - 09:29:

Onze kinderwens dateert al van bijna 3 jaar terug, toen liet ik mijn spiraaltje verwijderen. Voordat het kippenhok een normale cyclus had, was ik 5 maanden verder. Het was inmiddels al oktober 2006. Aangezien ik mijn eerste zoon door de pil heen had gekregen, verwachtte ik eigenlijk dat het zo raak zou zijn.

In februari 2007 was ik nog niet zwanger, maar wel een huwelijksaanzoek rijker. Maar trouwen met een bolle buik was niet echt mijn droom. Dus tot de bruiloft dan maar aandelen nemen in Durex, want ik had geen zin om weer allerlei hormonen in te nemen.
Oktober 2007 en we gingen er nu echt voor. Cyclus in de gaten houden, etc… Je bent er gewoon wel mee bezig en dat terwijl iedereen zegt: “Je moet er niet aan denken dan ben je zo zwanger.”
Wat een gelul!
Nou ben ik altijd al wel al iemand geweest met buikpijnklachten. De huisarts zei: “Dat is een spastische dikke darm”, mar hij stuurde me ook naar de gynaecoloog voor een echo.
Mei 2008: toch maar gaan temperaturen en een test gekocht om je eisprong te bepalen.

Augustus 2008: Huisarts, een invaller tijdens de vakantie… Prima, want het duurt me allemaal te lang en ik voel me door mijn eigen huisarts al lang niet meer serieus genomen. Als eerste zaad moeten inleveren als eerste. Mijn man bleek super zwemmers te hebben. Daarna: gyneacoloog, echo, bloedonderzoek, HSG...
Ja, ik ben niet achterlijk en ik kon echt wel zien dat dat röntgenplaatje niet klopte. Ik dacht 1 verstopte eileider te zien, maar ze bleken allebei verstopt te zitten. Laproscopie... Is het operabel? Ja, gelukkig wel.
En dus in oktober 2008 ging ik voor de tweede keer onder het mes. Eén eileider werd verwijderd en de ander werd opengemaakt. Het was een zware operatie met 6 weken herstel.
Maar nu ben ik eindelijk zwanger! Ik doe voor de tweede keer mee met “moeders voor moeders”, maar deze keer met veel meer begrip en medeleven. Want wat is het zwaar als het niet lukt!!!

Nicole

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld