Twee totaal verschillende bevallingen...

, 1.267 keer bekeken

Hallo,

Mijn naam is Louise en ik wil hier graag kwijt dat niet alle bevallingen (even) moeilijk hoeven te zijn.
Mijn tweede bevalling is zeer snel gegaan, dit in tegenstelling tot mijn eerste bevalling waarbij het persen niet opschoot. Ik had toen geen persweeën en mijn kindje wou niet indalen. Dit resulteerde in een bevalling met een vacuümverlossing.
Mijn tweede bevalling duurde alles bij elkaar 4 uren. Om 22:00 uur kreeg ik de eerste weeën. Mijn man en ik zijn eerst wakker gebleven maar om 23:30 werden we toch wel wat moe en besloten we naar bed te gaan. Ik kon zelfs nog slapen! Wel werd ik bij iedere wee wakker. Ik pufte ze weg en daarna viel ik gewoon weer in slaap.
Om 00:50 uur werd ik wakker omdat ik naar het toilet moest om te plassen. Op het toilet werd ik ineens erg misselijk en ik moest braken. Vanaf dat moment kreeg ik ineens heel heftige weeën en ook bleef ik maar braken. Wee na wee volgde, en ze waren zo pijnlijk dat ik het gevoel had ze niet meer op te kunnen vangen. Wegpuffen lukte haast niet en ik hyperventileerde bijna.
Om 01:30 uur zei ik tegen mijn man dat hij de tijd van de weeën best kon opnemen. Maar terwijl hij daar nog mee bezig was, zei ik tegen hem dat hij de verloskundige moest bellen. Ik had het gevoel dat de bevalling al aardig op weg was.

Om 01:50 uur kwam de verloskundige bij ons thuis aan. Ze toucheerde me en ik bleek volledige ontsluiting te hebben. De vliezen stonden nog en die heeft ze toen gebroken. De verloskundige en mijn man hebben snel nog wat matjes op bed gelegd en warme kruiken klaar gemaakt.
Ik lag nog op mijn zij toen de verloskundige zei: "Bij de volgende wee mag je op rug gaan liggen en persen."
Bij de volgende wee ging ik dus op mijn rug liggen, voelde zo'n geweldige persdrang dat ik bijna niet zelf hoefde te persen. Dat deed mijn lichaam wel voor me.

Eén minuut later werd onze dochter Naomi geboren. Ze werd echt in 1 perswee geboren! Ik mocht haar zelf aanpakken en op mijn buik leggen. Ik kon het amper bevatten dat onze dochter er zo vlug al was. Zo snel en zo gemakkelijk! Ik had een heel klein scheurtje (geen hechtingen) en dat terwijl onze dochter toch 4180 gram woog. Het was voor mij echt een ongelooflijke bevalling.
Na de eerste bevalling heb ik lang getwijfeld of ik nog een bevalling zou aandurven. Dat was een moeilijke bevalling en ook ons kindje is er ziek van geweest. Maar dat ik nu zo'n makkelijke bevalling zou hebben, dat had ik nooit durven dromen!

Louise

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld