Op korte tijd 2 keer mama en toch 2 verschillende zwangerschappen!

, 1.489 keer bekeken

Door cheesegirl op 18/12/2008 - 14:11:

Graag zou ook ik mijn verhaal willen vertellen… Ik ben een trotse moeder van 27 jaar en ben nu 4 jaar getrouwd. Ik had altijd gezegd dat ik nooit zwanger wilde worden maar toen ik mijn man leerde kennen, zag ik toch wel een gezinnetje voor me.
Het ging echter niet zo heel gemakkelijk om zwanger te worden. Maar na 2 jaar was ik dan eindelijk zwanger van ons dochtertje.

Het was een mooie zwangerschap maar de bevalling heb ik als een nachtmerrie ervaren. Ik mag dan wel van geluk spreken dat ik binnen de 3 uur bevallen was en maar 7 minuten persweeën had. Maar ik kon de weeën niet goed opvangen, ze kwamen veel te snel en ik wist natuurlijk niet wat mij overkwam. Ik kreeg dan een spuit zodat ik mijn weeën wat beter kon opvangen. Maar toen ik dan eindelijk mocht bevallen, was ik in slaap gevallen door die spuit. Ik heb dus helemaal niks van de bevalling meegekregen en kreeg daarna last van postnatale depressie. Ik vond het allemaal verschrikkelijk…

Je kunt je voorstellen dat ik schrok toen ik na 6 maanden weer zwanger bleek te zijn. Het duurde even voor het allemaal tot me doordrong. Maar ik was supergelukkig en mijn man ook.
Deze zwangerschap was echter een nachtmerrie. Met 29 weken lag ik al plat en in totaal ben ik 6 maal in het ziekenhuis opgenomen geweest vanwege vroegtijdige weeën.
Met 40 weken en 4 dagen ben ik dan ingeleid. Ik kon het niet meer aan. Ik sliep niet meer en ik had heel veel pijn. Dit bleek achteraf helemaal niet gel want de kleine was iets meer dan 8 pond en de placenta was ook behoorlijk groot…
Ook bij mijn zoon ging de bevalling heel snel: ik was binnen de 3 uur bevallen en had 12 minuten persweeën. Maar weer kwamen de weeën heel snel en weer kreeg ik zo’n spuit als bij mijn dochtertje, omdat ik epilepsieaanvallen kreeg tijdens de bevalling. Maar deze keer was ik er meer op voorbereid. Ik “dwong” mezelf om wakker te blijven tot ik bevallen was en dit lukte wel redelijk…

Ik voelde me dan ook heel erg schuldig als anderen zeiden van: “Zo, je kan wel zien dat je een hechtere band met je zoon hebt, dan je had met je dochter…” - nu heb ik wel een hechte band met haar maar dat had zijn tijd nodig-.
Ik was bij mijn zoon dan ook veel sneller, al na 1 week, terug op de been dan bij mijn dochtertje, daar duurde het 4 weken.

Waarom ik dit hier vertel?
Gewoon om toch echt te laten zien dat elke zwangerschap anders is…...
Ik heb dan 2 totaal verschillende zwangerschappen en bevallingen gehad… En bij deze twee blijft het ook, maar ik ben blij met mijn twee kids!
Ik wens iedereen dan ook een fijne zwangerschap toe…!

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld