Mijn ingeleide bevalling

, 1.748 keer bekeken

Op woensdag 7 mei om 19.00 uur werd ik opgenomen in de kraamkliniek. Mijn bevalling zou er ingeleid door middel van een ballonnetje ingeleid worden.
Nadat we de kraamafdeling aangekomen waren, werd ik aan de monitor gelegd om te zien hoe het met ons dochtertje gesteld was. Alles was in orde.
Rond half twaalf 's nachts bracht men het ballonnetje, dat mijn baarmoedermond week zou moeten maken, in. Omstreeks 6.00 uur 's ochtends werd het ballonnetje er weer uitgehaald en had ik 4 centimeter ontsluiting (niet slecht). Ik werd terug aan de monitor gelegd en alles verliep vrij goed. Alleen had ik toen nog geen weeën.
Rond een uur of 8 kwam men mijn vliezen breken. Ook dit bleef zonder resultaat want de weeën beleven ook nu uit.
Het laatste dat ze konden doen, was me een baxter met een weeënstimulerende oplossing geven. Deze keer was het raak. De weeën waren al vlug heel hevig. Ze kwamen ook om de 30 seconden en ik zag de kans niet om ze netjes weg te puffen. Daarom heb ik om een epidurale verdoving gevraagd en dat was de max. Alleen hadden ze me er volgens mij een beetje teveel gegeven want ik er werd slaperig van en ik kon niet goed meer spreken. Het was een raar zicht, maar ja…

Van het moment dat ik de eerste weeën voelde tot het moment waarop ik mocht persen, nam 4 uren in beslag. Wel heb ik toen nog zo'n 3 kwartier moeten persen. Ze hebben me dan nog moeten inknippen en werd de zuignap erbij gehaald. Om 13.08 uur had ik dan eindelijk ons dochtertje in m'n armen. Ze woog 2.870 kg en ze was 47 cm groot.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld