Het verhaal van Kevin

, 962 keer bekeken

Hallo,

Ik ben de mama van Kevin, 2,5 jaar.

Zowel de zwangerschap als de bevalling verliep niet goed. In de zesde maand kreeg ik weeën en moest aan de weeënremmers. Ik mocht ook niet meer werken, maar mijn ouders hebben een eigen zaak en dus was daar geen tijd voor. De dokter wist echter niet beter dan dat ik steeds rust had.
Bij de laatste controle was mijn bloeddruk veel te hoog. Het was op de zaak zo druk geweest dat ik die tijd altijd maar doorgewerkt had. Ik had geen tijd gehad om te rusten. De dokter stelde een zwangerschapvergiftiging vast en ik zou de volgende dag moeten bevallen.
Aangezien mijn man met de vrachtwagen rijdt en er veel werk was, kwam het even in mij op om niet te gaan. Maar ja, wat dan met ons kleintje? Die namiddag heb ik nog zelf naar de klanten gebeld om te vragen of hun transport uitgesteld mocht worden zodat mijn man de bevalling kon meemaken. Anders zou ik wel gewoon alleen gaan, werk gaat voor op alles. Iedereen ging akkoord, dus ik kon rustig met mijn man gaan bevallen.

's Avonds gingen we binnen want ik zou op vrijdagmorgen om 5.00 uur ingeleid worden. Door de vergiftiging moest ik in ieder geval een epidurale verdoving krijgen. Dat was mooi want ik had nog altijd niet besloten of ik met of zonder epidurale zou bevallen. Nu was die beslissing al voor mij gemaakt.
Alles ging goed. Toen was het zover en ik werd naar de werkkamer gebracht. Het hoofdje was er al uit toen de ademhaling van ons mannetje stilviel. Nu moest het dus vooruit gaan en gelukkig, met een hulpstuk (ik denk een tang) werd Kevin al snel geboren.
Terwijl de kinderarts bezig was alles op gang te brengen, bleek dat de nageboorte niet wou loslaten. De dokter moest alles er met de hand uithalen. De vroedvrouw kwam met Kevin de kamer binnen in de hoop mij af te leiden, want de verdoving was bijna uitgewerkt en dus kreeg ik pijn. De vroedvrouw moest terug naar buiten, met Kevin en al, want de dokter was druk in de weer om ervoor te zorgen dat mijn baarmoeder gered werd. Het was zo of anders moest ze door middel van een keizersnede verwijderd worden.
Pas één uur later kreeg ik Kevin, gewassen en aangekleed, te zien. Ik had Kevin nog maar net vast toen de vroedvrouw vaststelde dat Kevin onderkoeld was en naar de verwarmde kamer moest. Uiteindelijk, twee uur later, kon ik Kevin zijn eerste borstvoeding geven. Hier ben ik overigens al snel mee moeten stoppen want werken en borstvoeding geven, gaat niet samen.

Donderdagavond (23/12/1999) ben ik gestopt met werken, op vrijdag (24/12/1999) ben ik bevallen en op maandag (2/1/2000) ben ik terug beginnen werken.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld