Het loslaten van de moederkoek

, 1.528 keer bekeken

Door Karin Esther op 11/04/2005 - 13:58:

Met 37 weken en 3 dagen braken ‘s morgens mijn vliezen. Meteen ging ik naar het ziekenhuis. Bij ons in het dorp moet je in het ziekenhuis bevallen, omdat er geen verloskundige is en de huisarts geen bevallingen doet.
De weeën kwamen wel, maar zakten al snel af. Die dinsdag gebeurde er verder niets en mijn man werd naar huis gestuurd. Omdat de bevalling ook ‘s nachts weer kon beginnen, kon hij beter niet te laat naar huis gaan en vroeg naar bed gaan. Ik kreeg een injectie met vloeistof waar ik rustig van zou worden en eventueel nog even zou kunnen slapen.
Rond 1 uur ‘s nachts werd ik wakker en moest naar het toilet. Eigenlijk meteen begonnen de weeën weer. Maar na 15 minuten werd ik duizelig en ik kreeg hevige krampen in mijn buik. Dit waren dus ECHT geen weeën!
De verpleegkundige ging meteen de gynaecoloog erbij halen, want er waren nog 2 bevallingen bezig en 1 was net klaar. Het was ook erg druk op de afdeling.
Met een echo kon de gynaecoloog zien wat er aan de hand was. Ik had dus geen weeën maar gewoon echte buikpijn. Bleek dat mijn moederkoek aan het loslaten was en de hartslag van Nick ging met grote sprongen achteruit. Er was dus paniek en ik moest “à la minute” naar de operatiekamer.
Ik wist niet dat deze pijn nog erger kon zijn dan een bevalling. Ik wist niet waar ik moest kruipen.

Nu ben ik 19 weken zwanger van de derde en loop weer met een ander risico. Maar ondanks alles wat er toen gebeurd is, heb ik het wel plaatsje kunnen geven. Wat ik wel jammer vind, is dat er zo weinig over bekend is.
Nick werd binnen een paar minuten gehaald en was verder gezond.
Verder zie ik het nuchter, ik noem het gewoon “een ervaring meer”. Maar de kans dat het weer gebeurt, is voor mij wel groter dan voor een andere zwangere. Maar daar sta ik niet te veel bij stil!

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld