Genieten van je kraamtijd?

, 1.139 keer bekeken

Hallo,

Mijn naam is Megan. Zeven weken geleden ben ik moeder geworden van een prachtige dochter, Noah. Op zich gaat alles goed, maar ik kan ontzettend verdrietig worden als ik terugdenk aan haar geboorte en de kraamtijd.
Het is niet zo dat deze zo verschrikkelijk verlopen zijn, maar juist omdat het zo'n mooie momenten waren die ik moeilijk "los kan laten". Ik besef me nu pas hoe speciaal het was en baal ervan dat mijn vriend en ik maar een paar uur met z'n tweeën van dat moment hebben kunnen genieten. Daarna kwam het bezoek alweer en dat is tot op de dag van vandaag nog niet opgehouden. Nu komt er af en toe nog iemand, maar in het begin was het elke ochtends, middag en avond raak. Ik weet het, je kunt de tijd niet terugdraaien, maar mocht ik het overdoen dan had ik liever de eerste paar dagen met z'n drietjes doorgebracht.
Ik vind het heel moeilijk om hiermee om te gaan en vraag me af of er mensen zijn die dit gevoel herkennen. Aan de ene kant ben je erg trots en je wilt je kindje graag aan iedereen laten zien. Maar aan de andere kant zou je het liefst van al alleen willen zijn met je zoon/dochter en partner.
Oh, en wat ik ook verschrikkelijk vond: iedereen wou haar persé even vasthouden! Je kleine meisje gaat dan van arm tot arm, terwijl ik me niet assertief genoeg voelde om te zeggen dat ik dat niet wou.

Groetjes,
Megan

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld