De opmerkelijke bevalling van Liane.

, 1.829 keer bekeken

Hallo,
ik ben Liane en sinds 3 maanden moeder van mijn dochter Isa. Graag wil ik een klein stukje van mijn bevalling vertellen in de hoop dat ik iemand vind die dit ook heeft meegemaakt.
In mijn achtste maand is er zwangerschapssuiker geconstateerd. Ik ben zeer veel aangekomen en houd ook vocht vast. De huisarts stuurt me door naar het ziekenhuis.
Nadat er een aantal echo's zijn gemaakt, zegt de gynaecoloog dat ik een fors kind draag, dat is ook een symptoom van zwangerschapssuiker. Alles gaat voor de rest goed, dus ik kan weer naar huis. In de 38ste week begin ik het zat te worden en mag ik in het ziekenhuis blijven waar ik 2 dagen later ingeleid zou worden. Woensdag is het zover, er wordt een gel ingebracht, alles gaat erg langzaam, maar na 24 uur lig ik dan toch in de verloskamer. Er wordt besloten om de vacuümpomp te gebruiken, na veel trekken wordt dan eindelijk het hoofdje geboren.
Maar dan begint de paniek... Er wordt een andere gynaecoloog geroepen, die de situatie bekijkt en die het hoofdje snel terugduwt!! Het wordt met spoed een keizersnede, want de schoudertjes bleven hangen achter mijn bekken. In sneltreinvaart naar de operatiekamer, waar na 4 minuten onze (kerngezonde) dochter geboren is. Dit komt hooguit 1 keer in de hele carrière van een gynaecoloog voor. Het heet de "Zavanelli"-manoeuvre. Heeft iemand dit wel eens meegemaakt, dan hoor ik dat graag.

Groeten van Liane. (25 jaar)

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld